Eskişehir Chp Milletvekili Süheyl Batum:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Ergenekoncuları savunduğunu ve savunmaya da devam edeceğini söyledi.

Atatürk‘ün Eskişehir‘e gelişinin yıl dönümü törenlerine katılan Batum, Ergenekoncuların sayısının Türkiye‘de 50‘yi geçmediğini belirterek, "Bu adamlar ‘CHP‘de eksen kayması var‘ diyor. Bunlar hepimize saldırdı. Ne diyorlar? ‘Batum, Ergenekoncuları savunuyor‘b Neden savunmayayım? Ben Ergenekoncuları savunurum. Sahte, düzmece delillerle içeri attırdığınız, içeride tuttuğunuz arkadaşlarınız gazetecilerdir. Bunları söylüyoruz. Bunların her akşam televizyondan ikna etmeye çalıştığı bir kitle var Türkiye‘de. Kafası karışmış bir kitle var. Acaba bunlar da Ergenekoncu mu, değil mi diye. Şimdi aynı adamlar, CHP‘nin ekseninin kaydığını söylüyor. Hiç merak etmesinler. Nereye geldik? Türkiye‘de ABD‘nin talimatıyla Habur açılımını yapan bir parti yüzde 50 oy aldı. Bunu söylemek yeterli. Halk onu bildiği için değil. O gazeteci, aydın kisvesiyle ortalarda dolaşanlar insanları kandırdı. Neye kandırdı? Her gece televizyona çıkıp dedi ki: Habur‘u biz değil, CHP yaptı. O halk da 50 kere dinleyince, (Acaba böyle bir yanlışlık mı var?) diye düşündü" şeklinde konuştu.

CHP‘deki kurultay taleplerini değerlendiren Batum şunları söyledi:

"Gerekli imza toplanır mı toplanmaz mı bilmiyorum, ama bu seçimlerde nerede hata yaptığımızı anlamamız lazım. AK Parti‘nin neden Türkiye‘deki tüm sağ oyları aldığını çözmemiz lazım. İlk önce yerel, daha sonra genel seçimlere hazırlanmamız gerekirken, içte kavga varmış gibi gösterilmesinden memnun değilim. Bu mutlaka yeterli değil. Ortada bir gerçek var. Bu bizim için asla yeterli değil, ancak oyumuzu 2007 seçimlerindeki DSP ile beraber aldığımız yüzde 21‘den tek başımıza yüzde 26‘ya yükselttik. Daha fazla oy almamız lazımdı. Bunun sebeplerini konuşmak yerine biraz patinaj yapıyormuşuz gibi görünüyor. Bunlar dururken olmayan

birtakım şeylerle, doğruluğu son derece şüpheli tahminlerden yola çıkarak zaman kaybetmemizin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Seçimlerden sonra herkes gördü ki BBP, Has Parti, Saadet Partisi, Liberal Parti, Genç Parti yok. Türkiye‘de sağın tüm oyları AKP‘de birleşti. Bu birleştiği zaman yüzde 50‘lik bir orana çıkması zaten bilinen bir durum. Ancak, AKP‘nin Türkiye‘yi birtakım talimatlarla yönettiğine inanan bir yüzde 50‘lik kesim var. Biz, bu kesimin taleplerine yer vermemiz gerekirken, kurultay tartışmalarıyla zaman öldürüyoruz".

Kılıçdaroğlu‘nun CHP‘nin eksenini kaydırdığı iddialarına karşı çıkan Batum, şöyle devam etti:

"Kemal Kılıçdaroğlu‘nun CHP‘nin eksenini mi kaydırdı? Bu doğru değildir. Olur mu böyle bir şey? Bunu diyen kim? AKP. Kim bu AKP? ABD‘nin talimatıyla Habur açılımını, demokratik açılımı yapan partidir. Ne var bunun içinde dediğimiz zaman, ‘Söyleyemem, daha bana gelmedi‘ diyen bir parti ve başbakandır. Aynı başbakan üç ay sonra dönüyor, Hakkari‘de bunlar ‘Bayrak asmadılar‘ diyor. ‘Bunlar Apo ile anlaştı, elimde sözleşme var‘ diyor. ‘Hadi göster‘ diyorsun, ‘Yok, şimdi söylemeyeyim‘ diyor. Şimdi bu parti dururken, buna karşı çıkan, ‘Türkiye bölünmeyecektir, ABD istese de istemese de bölünmeyecektir‘ diyen CHP‘nin ekseni kayıyormuş."

Kaynak: İHA