Agd‘den Yılın Enleri Ve Kaynaşma Yemeği

Zonguldak‘ın Alaplı ilçesi Gazeteciler Derneği (AGD) tarafından 4. geleneksel yılın enleri başarı ödülleri, kaynaşma ve dayanışma yemeği düzenlendi.

Agd‘den Yılın Enleri Ve Kaynaşma Yemeği
Alaplı Çalışkan Canlı Alabalık tesislerinde gerçekleştirilen 4. geleneksel yılın enleri başarı ödülleri, kaynaşma ve dayanışma yemeğine; Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, ZKÜ Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, siyasi parti başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işadamları, Zonguldak, Ereğli ve Alaplı‘dan çok sayıda gazeteci katıldı. AGD tarafından düzenlenen 4. geleneksel yılın en‘leri başarı ödülleri, kaynaşma ve dayanışma yemeğinde konuşan Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, 4 yıl önce gazeteci Yasin Ören‘in Alaplı‘da bir derneğe ihtiyaç olduğunu kendisine ilettiğini ve bunun yararlı olacağı görüşünü paylaştığını söyledi. AGD‘nin 4 yıldır güzel işlere imza attığını belirten Memuk, ”Alaplı‘mızın, bölgemizin ihtiyaçlarını, insanlarımızın dertlerini, kamuoyunun sesini, her tarafa duyuruyor ve bölgemizin ilerlemesinde büyük katkıları oluyor. Dernek ve gazeteci arkadaşlarımıza müteşekkirim. Alaplı‘nın çevre sorunu büyüktü. Gazetecilerimiz bu sorunu sürekli gündemde tuttu. İnşallah bu yıl itibarıyla bu sorun çözülmüş olacak. Bu tip çalışmalarda halkımızın, kamuoyunun sesini duyurdukları için teşekkür ediyorum. Biz de yöneticiler olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bizlerin de hataları tabii ki oluyor. Ben kendilerinin eleştirilerine demokratik çalışmalarına sonsuz saygı duyuyorum. Bizlerle ilgili olumlu yazılar ve eleştiriler için teşekkür ediyorum. Eleştiri olmadan, özeleştiri olmadan daha iyiyi bulmak mümkün değil. Gecede ödül alan arkadaşlarımızı kutluyorum, bunun herkes için örnek olmasını, yöremizin ve ülkemizin gelişmesinde katkı sağlamasını diliyorum” dedi.

Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı da, toplantının amacının alanlarında başarılı olmuş kişi ve kurumları ödüllendirerek, başarılarını bir nebze olsun taçlandırmak olduğunu söyledi. Gecede, yılın siyasetçisi ödülü 22 ve 23. Dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, yılın iş adamı ödülü ALPORT Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Yılmaz, yılın muhtarı ödülüne Kılçak Köyü Muhtarı Ahmet Uysal, yılın sivil toplum örgütü ödülüne Alaplı Atatürkçü Düşünce Derneği, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası ve Alaplı Kent Konseyi layık bulundu. Yılın Eğitim Adamı, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç Rıfkı Henden, Yılın Gazetecisi İhlas Haber Ajansı Alaplı Muhabiri Hasan Haşıl, yılın bürokratları Alaplı Kaymakamı Aydın Memuk ve Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş oldu. Yılın genç girişimcisi Yazıcıoğlu Vodafone Sedat Yazıcıoğlu, Yaşar Çevik, Aktif Gençlik Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Uğuz, yılın eğitim kurumu Kasımlı İlköğretim Okulu, yılın yerel yöneticileri Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, yılın spor adamı iş adamı Aydın Semerci, onur ödülleri ise ilçede Alabalık Tesisi işleten Ali Çalışkan, organizasyon şirketi sahibi Muammer Darçın, Alaplı Kurucu Belediye Başkanı Merhum Eyüp Yaman, eski belediye başkanları merhum Fahrettin Yazgan, Mehmet Sözer, Seçkin Tekin, Ahmet Zeki Atalay, bürokrat Ünal Yener‘e verildi.

Gazetecilerin ve konukların canlı müzik eşliğinde eğlendiği gecede sahne Ereğlili sanatçı Engin Atalay ve yerel sanatçı Muammer Darçın seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla katılımcılar müzik ziyafeti sundu. Gece davetliler kaptaş oyun havasıyla doyası oynayarak stres attılar. Gecede ayrıca tablo resimler ve dört büyüklerin orijinal formaları açık arttırma ile satışa sunuldu.

Kaynak: İHA