Şahinbey Belediyesi‘nden Kız Öğrencilere Motivasyon Semineri

Şahinbey Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Avrupa Birliği kız çocuklarının okullaşması hibe programı kapsamında "Renkli Yarınlara Koşan Adımlarla Kızlar" projesi etkinlikleri çerçevesinde 200 kız öğrenciye sınav öncesi moral ve motivasyon semineri verildi.

Sahan Restaurantta düzenlenen sınav öncesi moral ve motivasyon çalıştayında Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Özgür Bolat, 200 kız öğrenciye seminer vererek öğrencilerin sınav kaygılarını yenmesini sağladı. Bolat tarafından verilen seminerin ardından ise kız öğrenciler aileleriyle birlikte Sahan Restaurantta akşam yemeğinde bir araya getirildi.

Yemeğe, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve milletvekili adayı Derya Bakbak ile çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Başkan Tahmazoğlu, "Her şeyin başı eğitimden geçiyor. Eğitimsiz hiçbir şekilde adım atmamız mümkün değildir. Oturmak, kalkmak, yemek, içmek, dolaşmak, her şey bilgiye dayanıyor. Bir şey öğrenmeden ve öğretmeden yaşamı sürdürmek dahi mümkün değildir. Bunun için Şahinbey Belediyesi olarak sadece yol, kaldırım, asfalt çalışması dışında eğitim ve sosyal faaliyetlere de büyük önem veriyoruz. Yine bu çerçevede gerçekleşen belediyemiz ile Avrupa Birliği projesi olan 200 kız

çocuğumuzu okullaşması ve koşan kızlar projesi tamamlanmıştır. Bu proje kapsamında 200 tane kız öğrencimize SBS ve LYS seviyesinde ücretsiz eğitim verilmiş çocuklarımızın evlerinden Şıhcan Gençlik Merkezi‘ne getirilmesi eğitimin ücretsiz olarak karşılanması ve tekrar evlerine gönderilmesi işlemi tamamlanmıştır" dedi.

Eğitimin önemine değinen Fatma Şahin, " Eğitim olmazsa olmazımız diye, yolumuza devam ederken, biliyoruz ki, tarlada tohumdur eğitim, buğdayda başaktır eğitim, hamurda mayadır eğitim. Ve biz hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diye çıktığımız millete hizmet etme yolunda ilklerin ve İlkerlerin partisi olarak önce ezberleri bozduk" diye konuştu.

Derya Bakbak ise, Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan bu projenin çok anlamlı olduğunu söyleyerek bu tür projeler sayesinde kız çocuklarının okullaştırıldığını belirtti.

Konuşmaların ardından projeye destek veren kişilere günün anlamına binaen plaket verildi.

Kaynak: İHA