Öğrencilerin Yerine Anneleri Biberonla Süt İçti

Çanakkale‘de bulunan Özel Gökkuşağı Koleji’nde Dünya Süt Günü dolayısıyla düzenlenen şenlikte, öğrencilerin yerine yarışmaya katılan anneleri biberonla süt içti.

Çanakkale‘de bulunan Özel Gökkuşağı Koleji’nde Dünya Süt Günü dolayısıyla düzenlenen şenlikte, öğrencilerin yerine yarışmaya katılan anneleri biberonla süt içti. Çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırmak ve eğlenceli bir gün geçirmelerini sağlamak için yapılan şenliğe Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, okul müdürleri ve ilköğretim anasınıfı öğrencileri de katıldı.

Yaklaşık 450 kişinin bulunduğu şenlikte resim, biberonla süt içme ve yapboz yarışmaları, palyaço, Keloğlan ve Nasrettin Hoca gösterileri yer aldı. Süt içme yarışmasına katılan anneler, biberondaki sütü en erken bitirmek için kıyasıya bir mücadeleye girişti. Çocukların, annelerine zaman zaman tezahürat yapması da katılımcıları güldürdü. Biberondaki sütü en çabuk bitiren üç anneye çeşitli hediyeler verildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Özel Gökkuşağı Koleji Müdürü Mustafa Duyar, “Dünya Süt Günü‘nü kurum olarak önemsiyoruz. Eğitim öğretim için birinci şartın, sağlıklı bireyler olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple çocuk gelişiminde son derece önemli olan süt ve süt içme alışkanlığını hem okulumuzdaki hem de diğer okullardaki yavrularımıza kazandırmak için böyle bir organizasyon düzenledik. Umarım katılanlar güzel bir gün geçirmiştir.” dedi.