Ak Parti Ülkenin Filmini İnceleyen Baydar’In Mr’Inı Çıkardı

AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, CHP’nin Aydın’daki kontenjan milletvekili adayı Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’ın Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü döneminde tek kullanımlık sağlık cihazlarının hastalara defalarca kullanılarak haksız kazanç elde edildiğini iddia etti.

Ak Parti Ülkenin Filmini İnceleyen Baydar’In Mr’Inı Çıkardı
AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, düzenlediği basın toplantısıyla CHP’nin Aydın’daki kontenjan adayı Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar hakkında savcılık ve Maliye Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu tutanak dosyasını açıkladı. Dün eline aldığı bir ultrason filmine bakarak “Türkiye ütülmüş, millet ütülmüş” diyen Baydar’ın rektörlüğü döneminin MR’nı çektiklerini ifade eden Sadık Atay, Baydar’ın bizzat girdiği 422 adet Atroskopi ameliyatında tek kullanım sonrası atılması gereken lazer probunun defalarca dezenfekte edildiğini ve her hastaya yeniymiş gibi fatura edildiğini ileri sürdü.

CHP’li milletvekili adaylarının yarım yamalak bilgilerle siyaset yaptığını dikkat çeken Sadık Atay, CHP’ye haddini bilerek siyaset yapmaya davet etti. Toplantıyı CHP’nin suçlamalarına cevap vermek için düzenlediğini belirten Sadık Atay, CHP’nin filmini çekeceğini belirtirken, kendilerinin kaset filmi değil, çekilen MR inceleyeceklerini söyledi. Metin Lütfi Baydar’ın ‘Türkiye ütülmüş, millet ütülmüş’ iddialarını da cevap veren Sadık Atay, “2004-2005 yıllarında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde rektörlük yapan Metin Lütfi Baydar rektör olmasına rağmen Tıp Fakültesi Hastanesinin ortopedi bölümünde 484 ameliyata girmiş. Girmiş olduğu Atrokopi ameliyatlarında tek kullanımlık olan lazer probunu defalarca kaynatarak dezenfekte edip sanki yeniymiş gibi kullanmış. Bu 484 ameliyattan 422 adedini bizzat katılmış olan Rektör Baydar, bu ameliyatlarda kullandığı o cihazı sanki yeniymiş gibi bir sonraki hastaya da fatura etmiş. Kısacası ameliyatlarda lazer probuher hastaya yeniymiş gibi fatura edilmiş, mükerrer faturalara yapıştırılan barkotları dolandırıcılık masası tarafından ele geçirilmiştir” dedi.

MİLLET ÜTÜLMÜŞ DİYENLER, MİLLETİ HORTUMLAMIŞ

Elinde bulunan 25 sayfalık tutanak dosyasını gösteren Sadık Atay, olayın 2007 yılında bir şikayet üzerine savcılığa intikal ettiğini ve Mali Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü müfettişleri tarafından hazırlanan tutanakların hastanede işlenen suçu tespit ettiğini ileri süren Atay, “Maliye Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı tutanaklarda haksız kazanç sağlandığı belirtiliyor. Tutanaklara göre özellikle emekli şahısların dolandırıldığı görülüyor. Ben bunları işkembeyi kübradan sallamıyorum. Elimdeki belgeler bunu diyor. Savcılık rektörün yargılanması için dosyayı YÖK’e göndermiş. Şuan bildiğim kadarıyla konu halen YÖK’te. Türkiye ütülmüş, millet ütülmüş diyenler milleti hortumlamış” şeklinde konuştu.

CHP 1. sıra milletvekili adayı Bülent Tezcan ve CHP İl Başkanı Hulisi Şahinci’nin AK Parti’nin mitingine kamu personelinin zorla getirilmeye çalışıldığını iddialarına sert cevap veren Atay, şunları söyledi: “Bu iddia sahipleri mitingimize zorla getirilen kamu personeli, yada vatandaş varsa bunu ispatlasınlar. Bunu ispat edemezlerse bulundukları makamlara işgal etmesinler. İstifa etsinler”

CHP’Lİ BAYDAR: “BERAAT ETTİM”

İddialarla ilgili basın açıklaması yapacağını açıklayan Prof Dr. Metin Lütfi Baydar ise, herkes hakkında çeşitli iddialar olabileceğini ve bu iddialar karşısında herkesin yargılanabileceğini ifade ederek bu davadan yargılanıp berat ettiğini savundu.

Kaynak: İHA