Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk rest çekti

Batman'da, Barış ve Demokrasi Partisi'nin de desteklediği Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu'nun Bağımsız Milletvekillerinin seçim zaferini kutlaması için Batmana gelen Mardin Blok Milletvekili Ahmet Türk, "Kürt halkının zorbalıkla susturulamayacağını görün artık.

Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk rest çekti
Batman‘da, Barış ve Demokrasi Partisi‘nin de desteklediği Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu‘nun Bağımsız Milletvekillerinin seçim zaferini kutlaması için Batmana gelen Mardin Blok Milletvekili Ahmet Türk, "Kürt halkının zorbalıkla susturulamayacağını görün artık. Önümüzde bir fırsat var. Bu sorunu çözelim. Kürt halkı köleliği kabul etmiyor. Şayet, cezaevindeki seçilmişlerimiz parlamentoya giremezlerse, bizler de bu parlamentoyu tanımayacağız ve gitmeyeceğiz" dedi.

DTK Eş Genel Başkanı Ahmet Türk, BDP Eş Genel Başkanı Filiz Koçali, Bağımsız Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, Yazar Nuray Mert, Batman Bağımsız Milletvekili Ayla Akat Ata ve BDP Batman İl Eş Genel Başkanları Saadet Becerikli ve Şehmus Aslan‘ın katılımıyla, polislerin yoğun güvenlik önlemleri arasında kutlamalar gerçekleşti. 12 Haziran‘da yapılan genel seçimlerde 36 bağımsız milletvekilini parlamentoya gönderen Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğunun seçim zaferi kutlamalarının Batman ayağı binlerce

kişinin katılımıyla BDP Batman il binası önünde gerçekleşti. Kutlamalara kavurucu sıcağa rağmen binlerce Batmanlı katıldı. BDP Eş Genel Başkanı Filiz Koçali, "İktidar 12 Haziran‘daki seçimlerde kazandığımız zaferin önüne geçmek için elinden gelen her şeyi, tüm imkanları kullandı. İktidarın bütün imkanları partimize seçim kazandırmamak için seferber edildi. Ama halkımızın fedakarlığı bütün oyunları alt üst etti" diyerek AKP‘nin seçimde kendilerine karşı yürüttüğü politikaları eleştirdi.

Halkın AKP‘nin oyunlarına gelmeyeek seçimden büyük bir başarıyla çıktığını vurgulayan Koçali, Batman halkını kutladı. Konuşmasının devamında Başbakan Recep Tayip Erdoğan‘ın helallik konuşmalarına da değinen Koçali, şöyle konuştu: "Başbakan hem helallik istedi, hem balkon konuşmasında. Peki bu nasıl helalleşme. Sekiz arkadaşımız tutuklandı. Bu mu senin helalleşmeden anladığın."

"Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla bölünen konuşmasını "Bu halk sadece bu bölgeye ve Türkiye‘ye değil, tüm dünyaya direne direne kazanmanın mümkün olduğunu gösterdi" dedi.

Koçali, meclise gidecek bağımsız milletvekillerinin halkı için çalışacağından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini vurguladı. Koçali‘den sonra konuşan Ahmet Türk, Kürt halkının hiçbir baskıya boyun eğmediğini ifade ederek, Kürt halkının seçimlerde direne direne zafer elde ettiğini söyledi. Kürt halkının özgürlüğü için meclise gideceklerinin altını çizen Türk, şöyle konuştu: "Biz meclise bu halkın talepleri olan, demokratik özerklik, demokratik anayasa, siyasi tutukluların serbest bırakılması ve anadilde

eğitim için gidiyoruz. Meclise Kürt halkının bugüne kadar sürdürdüğü mücadelenin sesi olmak için gidiyoruz."

Batman halkının seçimden büyük bir onurla çıktığının da altını çizen Türk, sözlerine şöyle devam etti: "Bu seçim kürt halkının özerklik referandumuydu. Kürt halkı bu referandumda ne istediğini herkese açıkça göstermiştir. Kürt halkının oyunu Kürt özgürlük mücadelesi verildi. Ayrıca, devlet ve polis bu mücadeleyi sabote etmek istedi. Biz Kürt halkı birçok zorluk çektik. Kürt halkının zorbalıkla susturulamayacağını görün artık. Önümüzde bir fırsat var. Bu sorunu çözelim. Kürt halkı köleliği kabul etmiyor.

Şayet, cezaevindeki seçilmişlerimiz parlamentoya giremezlerse, bizler de bu parlamentoyu tanımayacağız ve gitmeyeceğiz."

Kaynak: İHA