Erciş, İnci Kefali Festivali’Nde İlçenin Yemek Kültürü Tanıtıyor

Erciş İnci Kefali Kültür Sanat Festivali‘ne Nilüfer Kadınlar Derneği de yemek çadırı ile destek verdi.

Erciş İnci Kefali Kültür Sanat Festivali‘ne Nilüfer Kadınlar Derneği de yemek çadırı ile destek verdi.

    Erciş‘te bu yıl ikincisi düzenlenen İnci Kefali Kültür Sanat Festivali’nde Erciş Kaymakamlığı ve Nilüfer Kadınlar Derneği’nin hazırladığı yemek çadırı büyük beğeni topladı. Açılışını Van Valisi Münir Karaloğlu, İlçe Kaymakamı Ramazan Fani, Van Milletvekili Gülşen Orhan’ın yaptığı açılışta, 30’a yakın yemek, kahvaltılık ve tatlı çeşidi misafirlere ikram edildi. Vali Münir Karaloğlu, emeklerinden dolayı kadınlara teşekkür ederken, yemeklerin hazırlanışı, yapılışları ile ilgili bilgiler aldı.

Nilüfer Kadınlar Derneği Başkanı Nurdan Örnek, amaçlarının ilçenin yemek kültürünün tanıtılması olduğunu söyledi. Çadırda abdigor köfte, kuru fasulye, ayran aşı, çortu, cağ kebabı, çılbır, ekşili çılbır, kahvaltılık ve tatlı gibi çeşitlerin tanıtıldığı söyleyen Nurdan Örnek, kültürlerindeki yemeklerin unutulmamasını istediklerini vurguladı. Örnek, çadırda 3 bin kişiye yemek verdiklerini de vurguladı.

Bu arada festival kapsamında el sanatları, resim, fotoğraf, avcılık sergileri de açıldı. Festival kapsamında balık bendinde Serhat Koleji, Çağlayan FEM Dershanesi, MED Tıp Merkezi ve kaymakamlık tarafından da stant açıldı. Akşam saatlerinde de balık bendinde Kardeş Türküler halka açık bir konser verecek.