Bakan Günay: Kaynaklar‘ı Türkiye‘ye Tanıtmak Lazım

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir’in Buca ilçesi Kaynaklar’daki bin yıllık çınar ağaçları altında düzenlenen Buca Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisine katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir’in Buca ilçesi Kaynaklar’daki bin yıllık çınar ağaçları altında düzenlenen Buca Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisine katıldı. Burada konuşan Günay, "Kaynaklar‘ın kültür, tarih, turizm, sayfiye ve ziyaret merkezi olarak Türkiye‘ye tanıtılması lazım." dedi. Törende ayrıca Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Buca Halk Eğitim Müdürü Recai Dere, Kaynaklar Mahallesi Muhtar Erhan Şen, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve diğer vatandaşlar da hazır bulundu.

Tarihî dev çınarlar altındaki bir şenlikte buluşmanın sürpriz olduğunu söyleyen çizen Bakan Günay, “Çınar altına her güzellik yakışır. Burasının ismini uzun yıllardır duyuyorum. Bir zamanlar belediye de olmuş. Umarım belediyeden mahrum olması, diğer hizmetlerden da mahrum olması anlamına gelmemiştir. Burasının sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin bilinen özel bir ziyaret mekanı haline getirilmesi konusunda bana ne düşüyorsa, İzmir milletvekili ve belki de inşallah Kültür ve Turizm Bakanı olarak elimden geleni yapacağım.” şeklinde konuştu. Çınarlarla ilgili bir şiir de okuyan Günay, tarihî ağaçların Selçukluların Anadolu‘ya geldiği ve Osmanlı Devleti‘nin kurulduğu günlere şahitlik ettiğini vurguladı. Bakan Günay, ”Yakın bir gelecekte İzmir’e tekrar geldiğimde, ilk fırsatta genel müdürleri de birlikte getireceğim. Bu meydana, tarihî dokuya uygun bir çekidüzen verelim.” dedi. Ertuğrul Günay, daha sonra Mehmet Serbest’in sazını ve şiirlerini dinleyip sergiyi gezdi.