Umut Kitapevi Saldırısında Babalarını Kaybeden Çocuklar: Artık Huzurluyuz

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005 tarihinde Umut Kitapevi‘nin bombalanması olayında adaletin tecelli etmesi saldırıda hayatını kaybeden Mehmet Zahir Korkmaz‘ın ailesini sevindirdi.

Umut Kitapevi Saldırısında Babalarını Kaybeden Çocuklar: Artık Huzurluyuz
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005 tarihinde Umut Kitapevi‘nin bombalanması olayında adaletin tecelli etmesi saldırıda hayatını kaybeden Mehmet Zahir Korkmaz‘ın ailesini sevindirdi. Sanık astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş‘in tutuklanarak cezaevine götürüldüğü öğrenen mağdur aile artık huzurlu olduklarını söylüyor.

Umut Kitap Evi bombalanmasında hayatını kaybeden Mehmet Zahir Korkmaz’ın eşi ve çocukları adaletin tecelli etmesinden çok memnun olduklarını ifade etti. Korkmaz’ın annesi Makbule Korkmaz, "Ben oğlumu kaybettim çok acılar çektik çocukları yetim kaldı ama bizi yakansa katillerin dışarıda dolaşmasıydı. Ancak adaletin tecelli etmesi bizleri çok sevindirdi devletin sert yüzünü gösteren o insanların hapiste olması bizleri huzur getirdi artık adalete güvenimiz arttı." dedi.

Korkmaz’ın çocukları Yusuf korkmaz ile Fadime Korkmaz baba katillerinin yakalanmasına çok sevindiğini, babalarının artık mezarda huzur içinde yattığını söylüyor. 6. sınıf öğrencisi Fadime Korkmaz yaşadığı acının kendisine ders verdiğini ve yaşanan bütün adaletsizliğe karşı kendisinin de avukat olup mağdurların haklarını aramak istediğini anlattı.

Korkmaz‘ın eşi Hamide Korkmaz geç de olsa tecelli eden adalet için çok sevindiğini ifade etti. Hamide Korkmaz şöyle devam etti: "Ben 5 yıldır acı çekiyorum eşimin katillerinin dışarıda olması beni kahrediyordu ama adalet yerini buldu buna çok sevindim. Artık akşamları başımı yastığa koyduğum da huzurlu bir şekilde uyuyorum. Allah bu denli cesaretli hakim ve savcılarımızdan razı olsun. Onlar bu dünyada bize huzuru yaşattı inşallah ahrette de rabbim onlara huzuru versin cennetine koysun." dedi.

Bu arada Korkmaz, maddi zorluk çektiklerini belirterek, devlet yetkililerinden yardım beklediklerini aktardı.