1. Uluslararası Bedri Rahmi Eyüpoğlu Şiir Yarışması Galası İskilip‘te Yapıldı

İskilip Kültür ve Sanat Günleri kapsamında ünlü şair Bedri Rahmi Eyüpoğlu‘nun 100. doğum yıl dönümü nedeniyle düzenlenen şiir yarışmasının galası Çorum‘un İskilip ilçesinde yapıldı.

1. Uluslararası Bedri Rahmi Eyüpoğlu Şiir Yarışması Galası İskilip‘te Yapıldı
İskilip Kaymakamlığı, İskilip Belediyesi ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları‘nın katkılarıyla düzenlenen yarışmanın galasına Çorum Valisi Nurullah Çakır, İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Belediye Başkanı Numan Sezer, Bedri Rahmi Eyüpoğlu‘nun gelini Hughette Eyüpoğlu ve yakınları ile davetliler katıldı. Gecede bir konuşma yapan Hughette Eyüpoğlu, 1942 yılında ilçeye gelen ve buradan etkilenen ünlü şairin İskilip‘in sanat ve kültür merkezi olmasını isteğini bir çok yazısında gündeme getirdiğini

söyledi.

2009 yılında Bedri Rahmi Eyüpoğlu Sergi Salonu‘nun açılışıyla birlikte İskilip halkı ile aralarında bir bağ kurulduğunu dile getiren Eyüpoğlu, Çatalkara Sanatevi‘nin açılışıyla sevda masalının son perdesine geldiklerini söyledi.

Hughette Eyüpoğlu‘nun konuşmasının ardından ‘Pervaneyle Yaren‘ şiiriyle birinci olan Onur Caymaz‘a Vali Çakır plaket Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından 5 bin TL ödül verildi. Ödül törenin ardından Eyüpoğlu ailesinden Ezgi Eyüpoğlu ünlü şairin bir şiirinden oluşan bir eseri seslendirdi.

İskilip Kültür ve Sanat Günleri kapsamında ayrıca İskilip‘in tarihi Demirciler Arastası ve Semerciler Arastası‘na kurulan açıkhava sergilerin açılışları gerçekleştirildi. İskilip‘te bulunan eski kapılardan oluşan sergide ayrıca, ilçedeki çeşitli okullardan öğrencilerin yaptıkları çalışmalar da yer aldı. Programda Çatalkara Kültür Sanatevi‘nin de açılışı gerçekleştirildi.

Etkinlikte ayrıca İskilipli lise öğrencilerinin yazmalardan yapılan oluşan bir defile yer aldı.

Kaynak: İHA