Milletvekillerini Meclis Başkanlığı Heyecanı Sardı

Geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen milletvekili genel seçimlerinin ardından yeni oluşan Meclis‘te gözler Meclis Başkanlığı seçimlerine çevrildi.

12 Haziran seçimlerinin ardından, Meclis‘e girmeye hak kazanan 550 milletvekilinin gözleri Meclis Başkanlığı ve kabine koltuklarına çevrildi. Önce Meclis Başkanlığı seçiminde, ardından ise Bakanlar Kurulu üyelerinin belirlenmesinde AK Parti milletvekilleri koltuk heyecanı yaşayacak. YSK‘nın kesin seçim sonuçlarını ilan etmesinden sonraki 5. gün saat 15.00‘te TBMM Genel Kurulu çağrısız olarak toplanacak. En yaşlı üye sıfatıyla Oktay Ekşi‘nin başkanlık edeceği oturumda milletvekilleri yemin edecek.

Yemin töreninden sonra, Meclis Başkanlığı seçimi için çalışmalara 5 gün ara verilecek. 5 günlük arada Meclis Başkanı adayları belirlenecek. Meclis Başkanlığı için en güçlü adaylardan birinin İstanbul Milletvekili ve geçen dönem Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten Burhan Kuzu olduğu belirtiliyor. Yeni Anayasa yapması beklenen Parlamento‘da uzun yıllardır Anayasa Komisyonu Başkanlığı yapan, Anayasa konusunda en deneyimli isimlerden biri olan Burhan Kuzu‘nun Meclis Başkanlığı‘nı yürütmesinin

tercih edileceği ve Kuzu‘nun isminin ön plana çıktığı kulislerde konuşuluyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın seçim gecesi yaptığı balkon konuşmasında yeni Anayasa için uzlaşma çağrısı yapması da gözleri diğer partilerle diyaloğu güçlü olan Burhan Kuzu‘ya çevirdi.

Kaynak: İHA