Giresun‘da Kızılağaçta İlk Doğal Gençleştirme Sağlandı

Giresun Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, kızılağaç üzerinde yapılan ilk doğal gençleştirmenin başarılı sonuç verdiği bildirildi.

Giresun Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, kızılağaç üzerinde yapılan ilk doğal gençleştirmenin başarılı sonuç verdiği bildirildi.

    Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, 2010 yılında bin 142 hektar tabii gençleştirme yaparak son on yılın bilançosunu bir yıla sığdıran Giresun Orman Bölge Müdürlüğü’nün, özellikle alçak rakımlarda yetişen hızlı büyüyerek endüstriye katkı sağlayan Alnus glutinosa (Kızılağaç) türünü de doğal gençleştirme çalışmalarının konusu yaparak bir ilke imza attığı kaydedildi. Giresun Orman Bölge Müdürlüğü‘ne bağlı Tirebolu Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içinde yer alan Harşıt İşletme Şefliği’nde toplam 8 hektar alan 2010 yılında Kızılağacın doğal gençleştirmesine konu edilerek arazi hazırlığı ve toprak işlemesi yapıldığı vurgulanarak şu görüşlere yer verildi:

     “Mayıs ayında gözlenen ilk çimlenmelerin tensil çalışmalarının çok başarılı şekilde olduğunu gösterir nitelikte olduğu görüldü. İleriki yıllarda Kızılağaç türünde yapılacak gençleştirme çalışmaları için örnek olacak bu çalışma, bozuk Kızılağaç meşçerelerinin verimli hale dönüştürülmesine ve verimli Kızılağaç meşçerelerinin daha ekonomik bir çalışma ile gençleştirilmesini sağlayacak. Özellikle asli türlerimize ait gençleştirme çalışmalarımız izleyen yıllarda da tüm hızıyla devam edecek.”