Ak Partili Vekiller: Bugün Vekiliz Ama Milletin Asil Olduğunu Asla Unutmayacağız

AK Parti’den Antalya milletvekili seçilenler ve milletvekili adayları partililerle buluştu. Seçilen adaylar, Türkiye genelinde zafer kazanmalarında katkısı olanlara, kendilerini destekleyenlere ve gönüllülere teşekkür etti.

Ak Partili Vekiller: Bugün Vekiliz Ama Milletin Asil Olduğunu Asla Unutmayacağız
AK Parti’den Antalya milletvekili seçilenler ve milletvekili adayları partililerle buluştu. Seçilen adaylar, Türkiye genelinde zafer kazanmalarında katkısı olanlara, kendilerini destekleyenlere ve gönüllülere teşekkür etti.

AK Partili vekiller, alınan galibiyet karşısında sevinmenin hakları olduğunu, ancak tevazunun elden bırakılmaması gerektiğini ifade etti. Millet iradesinin her şeyin üstünde olduğunu, elde ettikleri başarıda kimsenin bilmediği hikayeler gizli olduğunu anlatan AK Partili milletvekilleri, kendilerine oy veren vermeyen tüm Antalyalıların vekili olacaklarını kaydetti.

AK Parti listesinin üçüncü sırasından TBMM’ye giren Menderes Türel, “Bugün vekiliz ama milletin asil olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız.” dedi.

AK Parti Antalya İl Başkanlığı, düzenlediği basın toplantısıyla milletvekili seçilen isimleri ve adayları partililerle bir araya getirdi. AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse başkanlığındaki toplantıya; Antalya Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni vekiller Menderes Türel, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, milletvekili adayları Veysel Dalmaz, Osman Akman, Ahmet Şahin, Gülderen Gültekin, Abdullah Cengiz’in yanı sıra Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, teşkilat üyeleri ve AK Partililer katıldı. Toplantı öncesinde seçim şarkılarıyla coşan AK Partililer, büyük sevinç yaşadı.

İl Başkanı Mustafa Köse, Türkiye’de her iki kişiden birinin AK Parti’ye oy verdiğini, Antalya’nın 19 ilçesinden ikisi haricinde birinci parti çıktıklarını, bu nedenle büyük gurur yaşadıklarını ifade etti. Köse, “Kampanya süresince hep birlikte sahadaydık. Herkes büyük özveri gösterdi. Vatandaşla buluştuğumuzda teveccüh gördük. Sahadaki teveccühün sandığa yansımasından mutluyuz. Başbakanımızın yüzünü ağarttıkları için herkese teşekkür ediyorum. Bu, kolay elde edilecek başarı değildir. Bu başarı sizin çalışmanızla milletimizin teveccühüyle gerçekleşmiştir. Milletimiz tercihini istikrardan, Türkiye’nin ve Antalya’nın büyümesinden yana kullanmıştır. Sahte dişçilerin dişlerini sökmesine izin vermemiştir.” diye konuştu.

AK Partililere hitap ederken, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde büyükşehir belediye başkanlığını kaybettiği günün sabahında yaptığı konuşmadan alıntılara yer veren Menderes Türel, halkın, tercihini yaparak kendilerine büyük sorumluluk yüklediğini ifade etti. Ortaya çıkan sonucun gereğini yerine getireceklerine işaret eden Türel, “Bizim için önemli olan ülkemize hizmettir.” dedi.

Halkın, Türkiye’nin, Antalya’nın, demokrasinin gelişmesi, istikrarın sürmesi, ekonominin büyümesi, kalkınmanın devam etmesi, birlik ve kardeşlikten yana tercih koyduğunu düşünen Türel, şöyle dedi:

“Sandıktan ders alarak yola devam edemeyenler kendi koltuklarını koruma derdine düşmüştür. Millet muhalefete açık çağrıda bulunmuştur. Millet; kavgayı bırakın, bir olun, beraber olun, uzlaşın demiştir. Onun için AK Parti iki kişiden birinin oyunu aldı. Meclis‘te anayasa değişikliği için uzlaşma komisyonuna gitmeyip oylamaya girmeyenler bir kez daha cevabı halktan almışlardır. Biz bugün vekiliz ama asil olanın millet olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Hepimiz milletin kantarındayız. Bu millet yanlışa tokadını ağır şekilde atar, doğruyu yüceltir. Doğruyu bulmakta zaman zaman yanılsa bile yanlışını çabuk düzeltir ve haklının yanında yer almakta gecikmez.”

"ANTALYA’DAKİ TÜM KADINLARIN SESİ OLACAĞIM"

Gökçen Özdoğan Enç ise çoğunluğunu kadınların oluşturduğu toplantıda, AK Partililerin arasında milletvekili olarak bulunmaktan büyük onur duyduğunu belirterek, “Bu zaferde hepinizin büyük alın teri var. Allah yardımcımız oldu ve kazandık. Biz inanmıştık. İnandığımız için diğer partilerden bir sıfır önde başladık. Biz Antalya’da bir ilki gerçekleştirdik. Adında sözde cumhuriyet ve halk geçen partilerde seçilecek noktada tek kadın aday yoktu. Biz şimdi şunu yapacağız, bütün Antalyalı kadınların sesi olacağız. Bundan sonra kucaklayıcı olmamız lazım. Antalya’nın başka kadın milletvekili yok. Yükümüz ağır, bunu biliyoruz. Yerel dinamiklerle birlikte çalışacağız. Antalya’ya yeni soluk, yeni ses getireceğiz.” şeklinde konuştu. Enç, gelecek yerel seçimlerdeki hedeflerini ise AK Parti’nin kadın bir belediye başkanı çıkarması olarak gösterdi.

BAŞARININ ARDINDAKİ BİLİNMEYEN HİKAYELER

Hüseyin Samani ise elde edilen başarıda, kimsenin haberdar bile olmadığı hikayeler olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Gönüllü kardeşlerimizin içinde hasta çocuğunu yatakta bırakıp gelen, yakınını defnedip seçim çalışmalarına katılan arkadaşlarımız var. AK Parti’nin başarısı burada yatmaktadır. Antalya’da bu sonucu bekliyorduk. Antalya, hiçbir siyasi partinin kalesi değildir. Sağduyu ve demokrasinin kalesidir. Artık oy veren, vermeyen herkesin, her kesimin, bütün sektörlerin milletvekiliyiz. AK Parti’de tevazu önplandadır. Bizler dolu başaklar gibiyiz. Dolular başını öne eğer, boşlar ise kafasını kaldırır.”

Milletvekili adayları Gülderen Gültekin, Ahmet Şahin, Abdullah Cengiz, Osman Akman, Veysel Dalmaz da duygularının AK Partililerle paylaştı.