Milletvekili Adayı Çetin Doğan‘ın Eşi Oyunu Kullandı

Cumhuriyet Güçbirliği İstanbul 2. Bölge Bağımsız milletvekili adayı olan Balyoz Darbe Planı davasının tutuklu sanığı eski Birinci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan‘ın eşi Nilgün Doğan oyunu Beşiktaş‘ta kullandı.

Nilgün Doğan, oyunu kullanacağı Şair Mehmet Emin Yurdakul İlköğretim Okulu‘na Doğu Perinçek‘in eşi Şule Perinçek ile birlikte geldi. Oy kullanmaya gelen vatandaşlarla sohbet edip, çocuklarını seven Nilgün Doğan, oy kullanacağı salona da Şule Perinçek ile birlikte çıktı. Başka bir okulda oyunu kullanan Şule Perinçek, Nilgün Doğan‘a destek vermek için yanında olduğunu söyledi. "İlk defa eşimden ayrı oy kullanıyorum" diyen Doğan, yanında bulunan Şule Perinçek‘e sarılarak destek aldı.

Oy verme işleminin ardından basın mensuplarının sorulanı yanıtlayan Şule Perinçek, "Biz ikimizde Cumhuriyet Güçbirliği‘nin iki güzel adayının eşleriyiz. Biz burada el ele omuz omuzayız. Onlar da orada omuz omuza mücadele ediyorlar. Bende Nilgün Hanımın yanında olayım istedim. Şimdi artık kardeş gibiyiz. Biz ve milletimiz bir aile gibi olduk. Adaylarımızın yerlerine seçim propagandasını biz yaptık" dedi.

Perinçek, eşi Doğu Perinçek‘in İzmir‘den milletvekili adayı olduğunu hatırlatarak, oyunu Çetin Doğan‘a verdiğini söyledi.

Nilgün Doğan da Şule Perinçek ile eşi Çetin Doğan tutuklandıktan sonra tanıştıklarını belirterek, "Bana çok destek verdi. Bende ilk defa eşime oy veren dava arkadaşım ile birlikte oy kullandım. İnşallah ülkem için hayırlı olur. Biz Cumhuriyet Güçbirliği‘nin adayları olarak Antalya‘da bir arkadaşımızla birlikte bir ilki başardık. Eşlerimiz adına seçim kampanyası yürüttük. Bende bugün tam bir seçim propagandası yapmayı öğrendim. Kendimizi halka çok güzel anlattık. Halkta bize çok büyük bir destek verdi.

Cumhuriyet kazanımlarının hiçbir zaman öyle kolay kolay harcanamayacağı konusunda halk bize bir fikir verdi. O fikri, o düşünce bizi son derece morallendirdi. Diğer dava arkadaşlarımızın en sonuncusu Silivri ve Hasdal zindanlarından çıkıncaya kadar biz eşleri olarak bu davayı sürdüreceğiz, çalışacağız. İnşallah bu seçim sonucu herkese özgürlük, bolluk bereket getirir. Ülkemiz yine eski güzel günlerine dönsün" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA