Kimse Yok Mu Samsun Şubesi 2010‘Da 2 Bin 115 Kişiye El Uzattı

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Samsun Şubesi, 2010 yılı içerisinde, 2 bin 115 kişiye nakdi, gıda ve eşya yardımında bulundu.

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Samsun Şubesi, 2010 yılı içerisinde, 2 bin 115 kişiye nakdi, gıda ve eşya yardımında bulundu.

My House Otel’de düzenlenen toplantıda Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu, 2010 yılını değerlendirerek, bu yıl yapacakları faaliyetleri açıkladı. Yoğun çalışmalardan dolayı toplantıyı senenin ilk aylarında gerçekleştiremediklerini belirten Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Özköroğlu, 2010 yılında 305 kişiye 60 bin TL nakdi, 18 öğrenciye 18 bin TL burs, 750 kişiye 960 yardım kolisi, 471 kişiye 170 bin TL tutarında giysi, 152 kişiye 35 TL tutarında beyaz eşya ve 324 kişiye 8 bin TL tutarında temizlik malzemesi ile 95 öğrenciye de 2 bin TL tutarında kırtasiye yardımı yapıldığını söyledi.

Yönetim Kurulu Başkanı Özköroğlu yapılan bu yardımlarının haricinde 150 çocuğun sünnet ettirildiğini ve Kimse Yok Mu Derneği olarak yurtdışına 68 ülkeye yapılan yardımlar kapsamında geçen yılda Samsun’dan Mozambik ülkesine yardımlarda bulunulduğunu belirtti.

Her geçen yıl daha fazla insana ulaşmaya çalıştıklarını belirten Özköroğlu, “Bu yıl Ramazan ayında da İlkadım Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla bin kişiye iftar yemeği vereceğiz. Sünnet şölenlerimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz kardeş aile pikniklerimiz olacak. Geçen yıl Mozambik’e yardımda bulunduk, bu yılda Samsun’a kardeş ülke olarak düşen Bosna Hersek yardımlar yapılacak. Bu ülkeye yardım uçağı kaldırmayı hedefliyoruz. Yaklaşık 2 bin koliye ulaşmamız gerekiyor." dedi. Özköroğlu, Bosna Hersek insanına yardım etmek isteyen hayırseverlerin ise cep telefonu ile BOSNA yazıp 5777 mesaj göndermesiyle 5 TL’lik yardım yapabileceğini ve bu yardımın bir Bosnalı vatandaşın iftar yemeği olacağını dile getirdi.

Toplantıya Derneğin gönüllü üyesi olan AK Parti Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu, Dernek Müdürü Cemil Başbay, Yönetim Kurulu üyeleri ile gönüllüler katıldı.