Hanefi Bostan: "Usulsüz Ve Haksız Yönetici Atamaları Çığırından Çıktı"

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, "Seçime bir iki gün kalmasına rağmen, hukuksuz ve haksız atamalar çığırından çıkmış bulunuyor" dedi.

Yazılı açıklama yapan Bostan, "Türk Eğitim Sen‘in hukuki mücadelesi sonucunda, Milli Eğitim Bakanlığı‘nın gerçekleştirdiği 1100‘ün üzerindeki usulsüz, haksız ve hak edenlerin hakkını gasp ederek gerçekleştirdiği yönetici atamaları yargıdan dönmeye devam ediyor. Nitekim şimdiye kadar yargıya intikal eden usulsüz atamaların 186‘sı sendikamızın hukuki mücadelesi sonucunda bozulmuştur" diye konuştu.

Hanefi Bostan sözlerine şu şekilde devam etti:

"En son olarak sendikamızın İstanbul Avukatlarından Şahin Zenginal‘ın haksızlığa uğrayan üyelerimiz adına açmış olduğu dava neticesinde, Bağcılar Naci Ekşi Anadolu Lisesine 76. maddeye göre haksız ve hukuksuz müdür olarak atanan Muharrem Dinleyici ile Bağcılar Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürlüğüne müdür olarak atanan Yalçın Yıldırım‘ın atamaları, İstanbul İdare Mahkemeleri tarafından iptal edilmiştir."

İptal edilen 76. madde atamalarının mahkeme kararlarını, Milli Eğitim Bakanlığına gönderdiklerini ifade eden Bostan, " Tüm 76. madde atamalarının iptal edilmesini, 2 Kasım 2009 tarihinde yazılı başvurumuzda talep ettik. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı bu hukuksuzluğu ve haksızlığı görmemeye ısrarla devam ediyor. Nitekim seçime bir iki gün kalmasına rağmen hukuksuz ve haksız atamalar çığırından çıkmış bulunuyor. Çünkü Milli Eğitimdeki devasa sorunların üstesinden gelmek için, acilen huzura ve iç barışa

ihtiyaç bulunmaktadır. Bu nedenle mahkemelerin kararını beklemeden MEB Sayın Nimet Çubukçu‘nun, 76. maddeye göre yapılan bütün atamaları iptal etmesi gerekmektedir. Bu usulsüz ve haksız atamalar iptal edilmeden MEB‘de huzurun ve iç barışın sağlanması mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Her türlü hukuksuz ve mesnetsiz atamalarla ilgili mücadelelerinin devam edeceğini ifade eden Bostan, "Temel hedefimiz ülkemizde, insan hakları esasında hak edenlerin haklarının

teslim edilmesini sağlamaktır. Yandaşlığın sonu yoktur. Bir makama gelebilmek için eğitim çalışanlarının bir takım mahfillerde şahsiyetlerini ayaklar altına almalarının önüne geçilmeli ve atama şartlarını taşıyan adayların asaleten hukuka uygun olarak atamaları biran önce yapılmalıdır" dedi.

Kaynak: İHA