Düzce‘de Ak Parti Adayına Sahte İmzalı İstifa Komplosu

Genel seçime az bir süre kala, AK Parti Düzce 3. sıra milletvekili adayı Osman Çakır adına YSK‘ya sahte imzayla istifa dilekçesi verildiği ortaya çıktı.

Düzce‘de Ak Parti Adayına Sahte İmzalı İstifa Komplosu
Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz bir kişi tarafından Yüksek Seçim Kurulu‘na (YSK) AK Parti Düzce 3. sıra milletvekili adayı Osman Çakır ismiyle 3 Haziran 20011 tarihli istifa dilekçesi gönderildi. Dilekçeyi alan YSK, konunun incelenmesi ve gereğinin yapılması için Düzce İl Seçim Kurulu‘na talimat verdi. Düzce İl Seçim Kurulu, YSK‘dan gelen yazı gereği bugün AK Parti 3. sıra milletvekili adayı Osman Çakır‘ın beyanını almak için merkeze davet etti. Seçim Kurulu‘na gelen AK Parti adayı Çakır,

istifasının söz konusu olmadığını belirterek dilekçe ve imzaların sahte olduğunu ifade etti. Bu ifade üzerine sahte imzalı dilekçe işlemden kaldırıldı.

AK Parti milletvekili adayı Çakır, Seçim Kurulu çıkışı yaptığı açıklamada, "3 Haziran tarihi itibarı ile birileri benim adıma YSK‘ya istifa ettiğime dair bir dilekçe vermiş. Onunla alakalı hukuki bir işlem başlatılacaktır. Böyle bir beyanda bulunmadığımızı buradaki Seçim Kurulu hakimi huzurunda ifade ettik. Bizim adaylığımız devam ediyor. Maalesef ulusal ve yerel çeteler var demek ki. Sonucun değişmeyeceğini görenler hedef olarak bizi almışlar. Tabii ben bunlardan bir şey çıkacağını zannetmiyorum.

Değerli halkımıza şunu söylemek istiyorum: Hem Meclis‘inize hem de Meclis‘inize göndereceğiniz insanlara sahip çıkın. Bu tür çetelere, bu tür oyunlara basit ve çirkin tavırlara halkımızın pirim vermeyeceğine inanıyorum. Bu komplonun ortaya çıkarılması için dava açacağız" dedi.

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Yılmaz da istifa komplosuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Bunlar Türk demokrasisi adına çok çirkin davranışlar. Maalesef AK Parti‘nin vermiş olduğu mücadelenin ne kadar doğru bir mücadele olduğunu bu davranışlarla pekiştiriyoruz. Çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda bu tür engellemeler olacaktır. İnsanların akıllarını kullanarak seçmenlerin idaresini etkileyen bazı güçler var. Biliyorsunuz AK Parti‘nin Ergenekon yapılanmasının çökertilmesiyle ilgili ciddi girişimleri var. Ben bu komployu bunların uzantısı şeklinde yorumluyorum. Düzce‘de de başka yerlerde de bunlar

oluyor. Sonuçta biz gece gündüz demeden mücadele veriyoruz."

Kaynak: İHA