Diyarbakır Valisi Toprak: Vatandaşların Cesaretli Olması Gerekiyor

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, seçim güvenliğine karşı oluşabilecek olaylarda vatandaşların cesaretli olması ve ihbarda bulunması gerektiğini söyledi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, seçim güvenliğine karşı oluşabilecek olaylarda vatandaşların cesaretli olması ve ihbarda bulunması gerektiğini söyledi.

Diyarbakır Valiliği tarafından organize edilen Seçim Güvenliği Toplantısına Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Alay Komutanı Albay Mustafa Erdem katıldı. Diyarbakır Valisi Toprak, 24. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi’nin güvenli bir şekilde geçmesi için her türlü tedbiri aldıklarını kaydetti. Vatandaşların herhangi bir tehdit durumunda cesaretli olmaları gerektiğine dikkat çeken Vali Toprak, kolluk kuvvetlerine durumun iletilmesi halinde müdahale edileceğini belirtti. Vatandaşın korkmaması gerektiğini anlatan Vali Toprak, "Seçim güvenliği için harekat merkezlerinin oluşturulduk. 8 bin 300’ye yakın kolluk kuvvetinin görevlendirildi. Seçim güvenliğini sağlamak amacıyla şehir içinde ve dışında kameraların sürekli gözlem yapacak." diye konuştu. Vali Toprak, il emniyet ve jandarma bölgesinde yüksek çözünürlüklü kameralı helikopterleri tahsis ettiklerini vurguladı. Diyarbakır merkezinde 470 bin 596 seçmenin bulunduğunu vurgulayan Vali Toprak, 113 binada kurulacak olan bin 623 adet seçim sandığında oy kullanılacağını kaydetti. İlçelerdeki polis sorumluluk alanlarında 145 bin 875 seçmenin de 543 seçim sandığında oy kullanacağını hatırlatan Vali Toprak, şunları söyledi: "İl Merkezimizde 113 sandık alanında, bin 750’si sandık başında olmak üzere yaklaşık 3 bin 760 personel görevlendirildi. Toplam 2 bin 166 sandıkta 616 bin 571 vatandaşımız oy kullanacak. Ayrıca, alınan bu güvenlik tedbirlerine ilaveten 2 adet emniyetimize bağlı helikopterle de güvenlik tedbirleri alınmış bulunmaktadır. Yine İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında ise 17 ilçeye bağlı 2 bin 216 yerleşim yerinde belirlenen 791 sandık bölgesi bulunuyor. Bin 324 seçmen sandığı ile 250 bin 472 seçmen oylarını kullanacaklardır."

GÜVENLİK İÇİN BAZI YERLERDE ZIRHLI ARAÇLAR KULLANILACAK

Sandıklar ve belgelerin güvenlik problemi olan yerlerde zırhlı araçlarla götürüleceğine değinen Vali Toprak, 791 sandık bölgesinde ise 4 bin 532 Jandarma personeli görev alacağını ifade etti. 5 ilçeye bağlı 9 yerleşim yerinde de sandıkların jandarmaya ait helikopterlerle götürüleceğini kaydeden Vali Toprak, “Buna göre 12 Haziran’da 07:00-16:00 saatleri arasında Diyarbakır genelinde toplam 866 bin 112 seçmen 3 bin 502 sandıkta, oylarını kullanacaklardır." dedi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı 8 bin 292 personelin görev alacağını anlatan Vali Toprak, yapılan görevlendirmelerin vatandaşların oylarını rahat bir şekilde kullanmalarını sağlamak amacıyla yaptıklarını vurguladı. Bedensel engelli ve görme engelli vatandaşların da oylarını rahat kullanabileceklerini anımsatan Vali Toprak, Seçim bilgi belgesini da hala almayan vatandaşların en yakın muhtarlığa başvurup seçim bilgi belgesini alması gerektiğini ifade etti.

Vali Toprak, anket çalışması adı altında vatandaşları yöneltmeye çalışanlarla ilgili olarak da bazı duyumlar aldıklarını ve gereğini yerine getirdiklerini ifade etti. Kolluk kuvvetlerinin de seçim sürecinde 24 saat çalışacağını anlatan Vali Toprak, seçim güvenliği için her türlü tedbiri yerine getirdiklerini belirtti.