Tabip Odası’Nda Mezuniyet Coşkusu

Aydın Tabip Odası Adanan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olanlar için ‘Mezuniyet Kokteyli’ düzenledi.

Tabip Odası’Nda Mezuniyet Coşkusu
Aydın Tabip Odası Adanan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olanlar için ‘Mezuniyet Kokteyli’ düzenledi. Kokteyl’de ayrıca okuldan derece ile mezun olanlar Tabip Odası tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Genç meslektaşlarına çeşitli nasihatlerde bulunan Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve danışma Kurulu Başkanı Dr. İhsan Kaynar, “Her şeyden önce insani ilişkilere önem verin. Profesör olmaktan daha ileri olan bir şey vardır. Meslekte abi ve abla olabilmektir. Sizlerin en iyi şekilde bunu yapacağınıza inancımız tamdır” dedi.

Bu yıl ilk defa düzenlenen mezuniyet kokteylinin açılışında konuşan Aydın Tabip Odası Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eralp Atay, “Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi kurulduğu günden bu yana Tabip Odamız için özeldir, kıymetlidir. Daha önemlisi dün olduğu gibi bugün ve yarın da Aydın Tabip Odası, tıp fakültesi öğrencileri, asistanları ve öğretim üyeleri ile her zaman birlikte olmaya devam edecektir. Öte yandan Aydın Tabip Odası her zaman Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin sorunlarını ve çözüm önerilerini gündeme getirmiştir. Hatırlanacağı üzere Tıp Fakültemizin geçmişte yaşadığı derslik sorunlarında da Tabip Odamız aktif rol oynamış ve sorunun çözümlenmesine katkı sunmuştur. Benzer biçimde halen yeni açılan ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin tam kapasiteyle kullanımı ve öğretim üyelerine bina yapımı konusunu da gündeme getirmiştir. Ayrıca yakın zaman önce uygulamaya konulan performans sisteminde taraf olmuş ve meslek etik değerleri çerçevesinde gerekli tepkiyi göstermiştir. Ancak Tabip Odamızın tüm iyi niyetli girişimlere rağmen, 1 Haziran 2011 Çarşamba günü yapılacak ADÜ Tıp Fakültesi Mezuniyet töreninde bir ilke imza atılmış ve yıllardır tıp fakültesi mezuniyet törenlerinde olan program değiştirilerek Aydın Tabip Odası’nın konuşma yapmasına fırsat verilmemiştir” dedi.

Meslek örgütü olan tabip Odası’nın gerek 14 Mart Tıp Bayramı’nın gerekse tıp fakültesi mezuniyet törenlerinin vazgeçilmezi olduğunu ifade eden Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, konuşmasının devamında “Ancak ilimizde hiç beklemediğimiz ve hiç hak etmediğimiz biçimde Aydın Tabip Odası meslek örgütü olarak mezuniyet törenine dahil edilmemektedir. Aydın Tabip Odası olarak bu davranışın, öncelikle Aydın’ın çağdaş ve çok sesli demokrasi ortamına ve üniversitenin özgürlükten yana olması gereken evrensel ilkelerine uymadığının altını çizmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Aydın tabip Odası tarafından ADÜ Tıp Fakültesi’ni birincilikle bitiren Selahattin Ayaz’a, ikincilikle bitiren Hamdiye Kasapoğlu’ma ve eşit puanla okulu üçüncülükle bitiren Mustafa Özer ve Rumeysa Sarı Aydın Tabip Odası tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Dereceye giren öğrencilerin ödüllerini veren Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Osman Nuri Aydın, Dr. İhsan Kaynar ve Eralp Atay genç meslektaşlarını çeşitli nasihatlerde bulunup meslek yaşamlarında başarı ve mutluluk dilediler.

Kaynak: İHA