Özel Kardelen Koleji‘nin Hollandalı Kardeş Okulu Nevşehir‘e Geldi

Comenius Projesi kapsamında Hollanda‘dan Nevşehir‘e gelen 16 öğrenci, 3 gün süreyle Kardelen Koleji’nde öğrenim gören öğrencilerin evlerinde kalarak Türk kültürünü yakından tanıyacak.

Özel Kardelen Koleji‘nin Hollandalı Kardeş Okulu Nevşehir‘e Geldi
Özel Kardelen Koleji ile 5 yıldır kardeş okul ilişkilerini sürdüren Holanda‘nın Areenthen Koleji‘nin 3 öğretmen ve 16 öğrencisi Comenius Projesi kapsamında Nevşehir‘e geldi. 3 günlük Nevşehir programlarına Özel Kardelen Koleji‘ni ziyaret ederek başlayan Hollandalı öğretmen ve öğrenciler burada Özel Kardelen Koleji Genel Müdürü Ali Kaplan ve okul öğrencileri tarafından karşılandı. Okul konferans salonunda halk oyunları ve Kardelen Koleji tanıtım filmini izleyen misafir öğrenciler daha sonra evlerinde kalacakları Türk öğrenciler ile tanıştı.

Areenthen Koleji Comenius Projesi Sorumlusu Ben Driesprong yaptığı açıklamada, Türkiye‘de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Hollandalı eğitmen, "Türkiye‘yi uzun süredir merak eden öğrencilerimiz ile birlikte Kapadokya‘ya gelmekten çok mutluyuz. Özel Kardelen Koleji‘nin ev sahipliğinde öğrencilerimizle birlikte hem Türk eğitim sistemini inceleme hem de Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacağız" dedi.

Kardelen Koleji Genel Müdürü Ali Kaplan ise açıklamasında Hollanda’dan gelen öğretmen ve öğrenci gurubunu ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi. Kaplan konuşmasında, "Hollanda’nın Areenthen Koleji ile 5 yıldız kardeş okul çerçevesinde güzel bir diyalog kurduklarını ve kendilerini buradan misafir ettiklerini ifade ederken Hollanda’dan gelen öğrenciler Kardelen Koleji’nde okuyan öğrencilerin 3 gün boyunca misafiri olacak. Bu misafirlikten sonra Türki Kültürünü daha iyi tanıyarak ülkelerine döndüklerinde Kapadokya’yı ve Türk Kültürünü orada tanıtacaklar" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Özel Kardelen Koleji kardeş okul öğrencileri bugün sırasıyla Nevşehir’de çeşitli ziyaretlerde de bulunarak bilgi alışverişinde bulunacak. Kardelen Koleji kardeş okulu Areenthen Koleji öğrencileri Perşembe gününe kadar Nevşehir’de kalacak.

Kaynak: İHA