Gücüyanar: Stabilite Korunacak Şekilde Güçlendirme Yapacağız

Yıldızlar Holding Maden Hakları ve ÇET Grup Başkanı Sertaç Nuri Gücüyanar, çöken barajda Stabilite korunacak şekilde güçlendirme yapacaklarını açıkladı.

Yıldızlar Holding Maden Hakları ve ÇET Grup Başkanı Sertaç Nuri Gücüyanar, çöken barajda Stabilite korunacak şekilde güçlendirme yapacaklarını açıkladı.

    Gücüyanar, Eti Gümüş A.Ş bünyesinde bulunan ve çöken 3 kademeli baraj seti ve yapılacaklar hakkında bilgi verdi.

    Son 5 yıl içerisinde Türkiye geçmiş yıllara göre daha fazla yağış almaya başladığını vurgulayan Gücüyanar, "Baraj sistemlerinde yüz yıllık yağış hesaplanır. Biz şimdiki stabiliteyi 5 yüzyıllık yağış miktarları hesaplanarak bu stabilite korunacak şekilde güçlendirme yapacağız. Halkımız bizzat bunu başında durarak görebilecek. Sayın Valim ve onun oluşturduğu komisyonda 15 gün boyunca bunu sürekli denetleyecek.

    Numunelerle birlikte içme suyu da dahil bu numuneler dahil akredite olmuş laboratuarlarda ölçülecek halkımıza her gün bilinçli olarak dağıtılacak. Halkımızda bunu görecek. Şef stabilitesi güçlendirilecek. Halk çalışmaları denetleyebilecek. Şu an Tavukkıran mevkiinde cevheri alınmış bir alan var.

    Yaklaşık 300 milyon ton besleyebileceğimiz, stabil halde tutabileceğimiz boş bir alan var. Oraya bir atık barajı planlıyoruz. Bittikten sonra buradaki atıklarımızı da oraya taşıyacağız. Köylüden ve tarım alanlarından böylelikle uzaklaşacağız. Çalışmalar bittikten sonra o bölgeyi bizzat rehabilite edeceğiz. Proje şu an Ar-Ge aşamasında. Mevcut barajdaki ağır metalli ve ağır iyonlu atıklarımız alınarak ağır metal ve iyonlar temizlenecek." dedi.