Helene Flautre‘den Şener Ve Şık‘a Cezaevinde Ziyaret

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre, tutuklu gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık‘ı Silivri Ceza ve Tutukevi‘nde ziyaret etti.

Silivri Ceza ve Tutukevi‘nde yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Flautre, görüşmeden memnun ayrıldığını belirtti. Şık ile Şener‘in fiziki ve psikolojik açıdan iyi göründüğünü söyleyen Helene Flautre, ikilinin haksız yere cezaevinde tutulduğuna inandığını söyledi. Bu tutukluluk durumunun ifade özgürlüğü sorunu olduğunu iddia eden Flautre, "Hükümetin de bu tutuklamalardan rahatsız olduğunu görüyorum" dedi.

Ahmet Şık ve Nedim Şener‘in en kısa zamanda serbest bırakılmasını umduğunu dile getiren Flautre, "Bu tür bir gelişme, giderek derinleşmeye başlayan düşünce ve basın özgürlüğü sorunun çözümü doğrultusunda önemli bir ilk adım olacaktır" diye konuştu.

Eş Başkan Flautre, 12 Haziran seçimlerinden sonra kurulacak yeni hükümetin basın özgürlüğü açısından yasal değişiklikler yapması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: İHA