Erdoğan: "Ak Partiye Karşı Kirli Bir İttifakın İçindeler"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘‘Kimlerin kimlerle iş birliği içinde olduğunu görmenizi istiyorum. Kimlerin AK Parti‘ye karşı kirli bir ittifakın içine girdiğini görmenizi istiyorum. Safların nasıl birbirine karıştığını, sağın, solun, terörün, çetenin nasıl AK Parti karşısında kenetlendiğini görmenizi istiyorum‘‘ dedi.

Erdoğan, partisinin Madenci Anıtı‘nda düzenlediği Zonguldak mitinginde yaptığı konuşmada, CHP‘ye ve CHP‘ye destek veren kişilere yönelik eleştirilerde bulundu.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

‘‘Bu nasıl çıkar iş birliği? Bütün ömrünü CHP‘ye muhalefetle geçirmiş 80 yaşında bir zat var. Ayakta zor duruyor. Anlamışsınızdır, benim söylememe gerek yok. O da CHP‘nin çete sanığı adaylarına kefil oluyor. Bu nasıl bir CHP? Solcu deseniz asla solcu değil, sağcı deseniz sağcı değil. Sosyal demokratlık hak getire.

Alman Şansölyesi Schröder, bana bir gün dedi ki ‘Sizinkiler sosyal demokrat falan değil. Türkiye‘deki CHP için söyledi. ‘Gelin sizi Sosyalist Enternasyonal‘a alalım‘ dedi. ‘Tamam gelelim ancak bir şartım var‘ dedim. Çünkü Türkiye‘den CHP, Sosyalist Enternasyonal‘de. ‘Çıkarın onu biz gelelim‘ dedim. Schröder, ‘Bu aklıma yattı. Birçok lider zaten bunu benimle paylaşıyor‘ dedi. Fakat maalesef kendisi iktidarda fazla kalamadı, ayrıldı. Benzer teklifleri başka sosyal demokratlar da söylüyor. Türkiye‘de böyle bir CHP var. 

Açık söylüyorum; bunlar Zonguldak‘la dalga geçiyorlar. Bunlar, sağ iken merhum Ecevit‘in üzerine beton dökemediler, şimdi ölüsünün üzerine beton dökmek istiyorlar. Zonguldak bu oyuna gelmesin. Zonguldak demokrasi şehridir, çetelere yol vermesin. Ben eminim ki Zonguldak, kendisiyle alay edenlerle, 12 Haziran‘da dalgasını geçecektir.

12 Eylül halk oylamasında, CHP, MHP, BDP, TKP, İP vesaire, hepsi bir araya geldiler, aynı hizaya girdiler, AK Parti‘nin karşısında durdular. Şimdi yine aynı şekilde hizaya dizildiler. Hepsinin tek hedefi AK Parti.‘‘

-KASTAMONU‘DAKİ SALDIRI-

AK Parti‘nin karşısında olanların 12 Eylül‘de başarı sağlayamadıklarını belirten Erdoğan, bu ekibin şimdi de 12 Haziran‘da bir kez daha aynı hizaya geçtiklerini ve blok olarak AK Parti‘nin karşısında yer aldıklarını ifade etti.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

‘‘Önceki gün Kastamonu‘da bizim konvoyumuza alçakça bir saldırıda bulunuldu. Telsiz konuşmaları ortaya çıktı. Bu konuşmalarda, ‘Hedef AK Parti‘dir diyorlar. Niye AK Parti? Çünkü AK Parti sorun çözüyor, Çünkü AK Parti demokrasiyi savunuyor. Çünkü AK Parti ‘Yeni Anayasa‘ diyor. Çünkü AK Parti ‘kardeşlik‘ diyor. Çünkü AK Parti Türk‘üyle, Kürt‘üyle, Laz‘ıyla, Çerkez‘iyle, Abaza‘sıyla, Gürcü‘süyle, Roman‘ıyla Yunus gibi konuşuyor. ‘Yaradılanı severiz, Yaradan‘dan ötürü‘ diyor. Bu bunların işine gelmiyor.

Bunlar, ‘Biz Kürtlerin temsilcisiyiz‘ diyor. Yalan, yalan. Bunların böyle bir derdi yok. Benim partimde 60‘ı aşkın Kürt milletvekili var. Biz 780 bin kilometrekaredeki 74 milyon vatandaşımızı kucaklıyoruz. Ayrım yok. 

Kimlerin kimlerle iş birliği içinde olduğunu görmenizi istiyorum. Kimlerin AK Parti‘ye karşı kirli bir ittifakın içine girdiğini görmenizi istiyorum. Safların nasıl birbirine karıştığını, sağın, solun, terörün, çetenin nasıl AK Parti karşısında kenetlendiğini görmenizi istiyorum. Bu tezgahı sizler 12 Haziran‘da altüst edeceksiniz. Sizin emeğinize, ekmeğinize, alın terinize musallat olan bu çeteleri, bu terör örgütlerini, bu istismarcıları bir kez daha 12 Haziran‘da siz sandığa gömeceksiniz.‘‘

-AK PARTİ‘NİN ZONGULDAK MİTİNGİ

-GENEL BAŞKAN VE BAŞBAKAN ERDOĞAN: (2)

‘‘8.5 YIL BOYUNCA BU ÇETELERE KARŞI AMANSIZ MÜCADELE VERDİK. 

TÜRKİYE‘Yİ KİRİNDEN, PASINDAN, AĞIRLIKLARINDAN KURTARMAK İÇİN 

YOĞUN MÜCADELE VERDİK. DEMOKRASİYLE, ÖZGÜRLÜKLE, İSTİKRARLA 

BÜYÜMEK İÇİN MÜCADELE VERDİK‘‘

-‘‘İŞTE ŞİMDİ BİRİLERİ ÇETELERİ YENİDEN GÜÇLENDİRMENİN PEŞİNDE. 

BUGÜNE KADAR ÇETELERE AVUKATLIK YAPANLAR ŞİMDİ ÇETELERİ SİYASETE 

TAŞIMANIN MÜCADELESİ İÇİNDELER. ASLINDA DİYET ÖDÜYORLAR DİYET. 

ASLINDA ÇETELERE BORÇ ÖDÜYORLAR‘‘

(FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

ZONGULDAK (A.A) - 07.05.
Kaynak: AA