Gaziantepli Kadınlardan İlginç Yarışma: Yağlı Köfte Yoğurma

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi Hıdrellez Bahar Bayramı etkinlikleri kapsamında ilginç bir yarışmaya imza atarak yağlı köfte yoğurma yarışması düzenledi.

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi Hıdrellez Bahar Bayramı etkinlikleri kapsamında ilginç bir yarışmaya imza atarak yağlı köfte yoğurma yarışması düzenledi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşların yoğun katılımı ile kavaklık mesire alanında yapılan kutlama programı belediyelerin düzenlediği çeşitli eğlencelerle gün boyu devam etti. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu mesire alanında vatandaşları tek tek ziyaret ederek karanfil dağıttı.

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen ve 20 yarışmacının katıldığı yağlı köfte yarışmasında jüri üyeleri tarafından köftelerin tek tek tadına bakıldı. Yarışma sonunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in eşi Şahsenem Sema Çelik ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun eşi Elif Tahmazoğlu’nun da aralarında bulunduğu jüri üyeleri yarışmada dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Yağlı köfte yarışmasında birinci Medine Akçiçek, ikinci Müzeyyen Aytar ve üçüncü Şenel Barka oldu. Yarışmada tüm katılımcılara katılım belgesi verilirken birinci olan yarışmacıya köfte leğeni hediye edildi.

Bu arada Hıdrellez olarak bilinen inanca göre, Hızır ve İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları ve baharın gelişini müjdeleyen Hıdrellez Bahar Bayramı‘nı kutlayan Başkan Tahmazoğlu, “Tarihi boyunca doğayla uyumlu ve iç içe bir hayat süren Milletimiz bu kültürel zenginliğini özüne uygun olarak korumuş ve kuşaktan kuşağa aktarmıştır. Hıdırellez bayramımızı her yıl olduğu gibi bu yılda yeni umutlarla, coşku içerisinde kutluyoruz. Tüm vatandaşlarımızın Hıdırellez Bahar Bayramı kutlu olsun.” dedi.