Belediyeden Kadınlara Gelir Kapısı

Bartın‘ın Amasra ilçesinde belediye tarafından açılan "Geleneksel El Sanatlarını Destekleme ve Geliştirme" projesi sayesinde ev hanımları para kazanma imkanı buluyor.

Belediyeden Kadınlara Gelir Kapısı
Batı Karadeniz Bölgesi‘nin tarihi ve turistlik ilçesi Amasra‘da, belediye tarafından ev hanımlarına para kazanma imkanı sunuldu. Amasra Belediye Başkanlığı‘nın, "Geleneksel El Sanatlarını Destekleme ve Geliştirme" projesi adı altında açtığı yerde Amasralı ev hanımları evlerinde yaptıkları ürünleri satarak evlerine katkıda bulunuyorlar. Belediye tarafından açılan yerde satış yapan kadınlardan Sevgi Can, "‘Amasra Belediyesi Geleneksel El Sanatlarını Destekleme ve Geliştirme Projesi‘ adı altında, belediyemizin desteği ile ev hanımlarının ürünlerini sergileyen bir yer açtık. El işi hanımlarımız ürünlerini getirip burada bırakıyor. Satıldıktan sonra bir yenisi getiriyorlar. Bu şekilde ev hanımlarına katkıda bulunulmuş oluyor" dedi.

Belediyenin uygulamaya koyduğu proje ile birlikte Bartın ve Amasra‘nın yöresel kıyafet ve kullandıkları eşyalar da gün yüzüne çıkmış oluyor. Amasra‘ya gelen yerli ve yabancı turistler Bartın ve Amasra‘ya ait el sanatlarını ilgi gösteriyor. Proje kapsamında kadınlar evlerinde yaptıkları Bartın işi tel kırma, yazma, oya, eski bez, gümüş çalışmalar, tepsi kenarları, havlu kenarları, vazo altları, masa örtüleri gibi eşyaları satarak aile ekonomilerine katlı sağlıyor.

Kaynak: İHA