Ak Partili Çelik: Tuğluk’Un Sözleri Siyaseti Ve Demokrasiyi Tehdit Etmektir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Aysel Tuğluk’un “Kötü şeyler olacak” şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Aysel Tuğluk’un “Kötü şeyler olacak” şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi.

Adana’nın Karaisalı İlçesi’ndeki programı sırasında gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu cevaplayan Çelik, siyasetçilerin ‘Türkiye’de kötü şeyler olacağının propagandası yapmak’ gibi bir görevinin bulunmadığını vurguladı. Çelik, “Bu sözler demokrasiyi ve siyaseti tehdit etmekten ibarettir.”dedi.

Siyasetçilerin ‘ülkede kötü şeyler olacak’ diye terör örgütünü referans göstermek gibi bir görevinin bulunmadığını ifade eden Çelik, “Siyasetçilerin görevi Türkiye’de iyi şeyler olacak diye uğraşmaktır. Siyasetçilerin görevi ülkede ‘bir kargaşa olmasın’ diye uğraşmaktır. Türkiye’de kötü şeyler olacak diyenlerin niçin başbakanımızı koruyan polislere saldırı yapıldıktan, şehit verildikten sonra sesleri çıkmıyor?” açıklamasını yaptı.

Türkiye’de ‘kötü şeylerin olmasının’ altını çizmek yerine, kötü şeylerin üstünü çizmek ve daha iyi gelişmeler için neden çaba gösterilmediğini soran Ömer Çelik, “Eğer birilerinin sözcüsü olmaktan ibaret olacaklarsa, o zaman siyaset yapmalarının bir anlamı yok. Ama siyaset yapıyorlarsa şöyle bir işlev üretmeleri getirmeleri lazım: Türkiye’de geçmişte devletin yanlış uygulamalarından kaynaklanan kötü sonuçlar çok eleştirildi. Ama bunları vurgu yaparken, demokrasi mücadelesi verdiklerini söyleyenler, bugün çok daha aşırı bir şekilde terör örgütünden kaynaklanan bir takım uygulamalar karşısında hiç seslerini çıkarmıyorlar. Dolayısıyla bir kişi bu ülkede siyaset yapan kişiye düşen iyi şeylerin olması için uğraşmasıdır. İki de bir topluma ‘kötü şeyler olacak, terör artacak, yada olumsuz gelişmeler olacak’ diye bir takım yorumlarda bulunmak, siyaset yapmanın mantığıyla ve demokrasi mücadelesiyle bağdaşmaz. Bu demokrasiyi de siyaseti de tehdit etmekten ibarettir.” dedi.