Altaylı'dan Bardakçı'ya şok sözler

Fatih Altaylı, yakın dostu ve program arkadaşı Murat Bardakçı'ya “Sen faşistsin” dedi.

Habertürk ekranlarında yayınlanan TEKE TEK’te konu Kars’ta yıkılan insanlık heykeliydi.
Fatih Altaylı ve Murat Bardakçı, İnsanlık anıtı konusunda fikir ayrılığına düşünce, Fatih Altaylı program arkadaşı Murat Bardakçı’yı faşistlikle suçladı. Mussolini ve Hitler’in bile Bardakçı’nın yanında zemzemle yıkandığını söyleyen Altaylı, İnsanlık Anıtı konusunda Bardakçı’nın yazdığı kitabı karşılaştırarak örnek veren Altaylı “Kopyası Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın eline geçse 'Böyle b.ktan kitap olur mu? Yakın bunu' dese senin hoşuna gider mi?” diye konuştu.

İnsanlık anıtının heykaltraşı Mehmet Aksoy'un konuk olarak katıldığı Teke Tek’te, heykeltıraş Aksoy'un aldığı ücret konusunda yalan söylediğini savunan bir okuyucu mailine tepki gösteren Altaylı "Siz yalancısınız diye karşınızdaki herkes yalancı mı? Adam aldığım para 120 bin lira diyor. Neden yalan söylesin" diyerek heykeltıraş Aksoy’u savundu.

İnsanlık anıtının yıkılmasına sevinenlere de seslenen Altaylı "Şimdi mesele şu; bir heykeli beğenirsiniz beğenmezsiniz. Bunu Kars halkına bir referandum yapıp sorsalardı, Kars halkı da "Ey Belediye Meclisi sen kötü bir heykel yaptın. Biz bu heykeli istemiyoruz' dese ben buna saygı duyarım. Aslında saygı duymam ama duyarım. Ama herhangi bir şeyin, siyasi kararla yıkılıyor olması bana göre doğru değil. Şimdi senin kitabın, henüz bitmemiş, daha yazıyorsun kitabı. Kopyası Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın eline geçse 'Böyle b.ktan kitap olur mu? Yakın bunu' dese senin hoşuna gider mi? " diyerek ilginç bir benzetmede bulundu.

Fatih Altaylı'nın bu sözleri karşısında şaşkına dönen Bardakçı, "Estağfurullah" demekle yetindi.
Altaylı, "Daha yazmayı bitirmediğin bir kitaba böyle bir eleştiri gelse ne yaparsın?" demesi üzerine Bardakçı bu kez de "O kitabı yazmamdan daha faydalı olur. İsmimi ölümsüzleştirir" diyerek Bardakçı’ya cevap verdi. İşte Fatih Altaylı ve Murat Bardakçı arasında geçen o ilginç diyaloglar;

Fatih Altaylı: Bravo! Beyefendinin ismi ölümsüzleşti. Şimdi senin yukarıda hala yazmakta olduğun bir kitap var. Bir gün buraya bir siyasetçi geliyor. Aldı kitabı...
Murat Bardakçı: Aynı şey değil.
Fatih Altaylı: Nasıl aynı şey değil ya!
Murat Bardakçı: Hiçbir kitap gizli kalmaz, mutlaka basılır.
Fatih Altaylı: Hiçbir heykel de gizli kalmaz. Onun heykeleri de sonsuza kadar kalacak. Onbinlerce resmi çıktı, arşive girdi. O da kalacak orada. Onu yıktıranlar gider, o heykelin izi kalır orada abicim.
Murat Bardakçı: Yahu bir dakka. Heykeli yıkmakla niyetler bir değil. Çirkin diyorum.
Fatih Altaylı: Beğenmezsin o ayrı. Ama sen geçen programda dedin ki, "Heykeli yıktıranlar haklı" dedin burada.
Murat Bardakçı: Çirkin dedim, siyasi olarak haklılar demedim.
Fatih Altaylı: 'Yıktıranlar haklı' dedin. Bunu deme hakkınsa sahip değilsin.
Murat Bardakçı: Orada daha önemli birşey söyledim ama.
Fatih Altaylı: Ne dedin?
Murat Bardakçı: O heykel yapılsın mı, yapılmasın mı ona Kars halkı karar verir.
Fatih Altaylı: Evet. Kars Belediye Meclisi karar vermiş zaten. Keşke referandum yapıp karar verselerdi. Birkaç projeyi koysalardı, halk onlardan birini seçseydi keşke.
Murat Bardakçı: 15 Mayıs 1959'da Tarık Adal ve Bedri Rahmi Eyüboğlu
Fatih Altaylı: Mehmet abi heykeltraşların eli kuvvetli olur öyle değil mi? Şuna bir tane patlatsana!
Murat Bardakçı: Demokrasiye bakın ya!
Fatih Altaylı: Sen faşistsin, bu faşizan muamele abicim. Sandalyeye bağlamışlar kalkamıyorum abicim.
Murat Bardakçı: Kalksana..!
Fatih Altaylı: Ben böyle birşey görmedim ya..!
Fatih Altaylı: Abi var ya Mussolini, Hietler, neydi şu İspanya'daki adam...? Abi Mussolini, Hitler senin yanında zemzemle yıkanmış ya!
Murat Bardakçı: Allah Allah!

BEYAZ GAZETE