Yozgatlı Milli Güreşçi Nasuh Akar Doğduğu Köyde Anıldı

Milli Güreşçi Nasuh Akar, doğum yeri Yozgat‘ın Yenifakılı ilçesine bağlı Yiğitler köyünde düzenlenen pilav şenliğinde anıldı.

Yozgatlı Milli Güreşçi Nasuh Akar Doğduğu Köyde Anıldı
Yenifakılı İlçesine bağlı Yiğitler Köyünden düzenlenen şenliğe Yozgat Valisi Necati Şentürk, YeniFakılı Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, CHP Yozgat Milletvekili Adayı Ali Ayık, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Yiğitler köyü halkı katıldı.

Yiğitler Köyü Derneği Başkanı Osman Cenk, Milli Güreşi Nasuh Akar‘ın kendi köylerinde doğduğunu ve bu yiğide vefa borçlarının bulunduğunu belirterek,"Sorsavuş olan köyümüzün adı, ünlü güreşçimiz Nasuh Akar‘ın Londra‘da olimpiyat şampiyonu olmasından sonra Yiğitler olarak değiştirilmiştir.Kendisini rahmetle saygıyla anıyoruz‘‘dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Necati Şentürk, bu ülkenin yiğitlerinin ve Türk‘ün gücünün asla unutulmayacağını ifade ederek, ‘‘Bizler böyle güzel ve anlamlı etkinliklerde her zaman olduk, bundan sonra da olacağız. Dilerim bu etkinlik her sene devam eder ve halkımızı birbirine kaynaştırmaya vesile olur. Nasuh Akar gibi bir çok yiğidimizi rahmetle anıyoruz. Allah bayrağımızı gönderden indirmesin, ezan sesini de kulağımızdan dindirmesin‘‘diye konuştu.

Konuşmanın ardından Yozgat Güreş Okulu sporcularının güreşleri ilgi ile izlendi. Şenlik daha sonra mahalli sanatçıların söyledikleri şarkı ve türkülerle devam etti.

Kaynak: İHA