Mhp Milletvekili Adayı Çetinel Kamu-Sen‘i Ziyaret Etti

MHP Balıkesir Milletvekili Adayı Rafet Çetinel Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği‘ni ziyaret etti. Çetinel, MHP‘nin seçem beyannamesinde kamu çalışanları için verilen sözleri ve uygulamaları anlattı. Kamus-Sen başkanı Mustafa Koç, "Yanındayız" diyerek Çetinel‘e destek verdi.

Mhp Milletvekili Adayı Çetinel Kamu-Sen‘i Ziyaret Etti
MHP Balıkesir 2. Sıra Milletvekili Adayı Rafet Çetinel‘i sendikanın kapısında karşılayan Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Mustafa Koç, "Efsane başkan" diye hitap ettiği Çetinel‘‘e 12 Haziran seçimlerinde ve meclisteki çalışmalarında başarı diledi. Kamu çalışanlarının öncelikli sorunlarının iş güvencesi olduğunu hatırlatan Mustafa Koç, sözleşmeli personel ile 4b ve 4c statüleriyle ilgili yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini, bu taleplerinin yerine getirilmesini istedi. Kamu-Sen başkanı Mustafa Koç, "Türkiye yeni bir seçim sürecine girdi. Bu süreçte siyasi partilerimiz demokrasinin olgunluğu içerisinde sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek fikir alış verişinde bulunmaktadır. MHP Balıkesir 2. Sıra adayı Rafet Çetinel bey Türkiye Kamu-Sen‘i ve bağlı tüm sendikaları ziyaret etmiş bulunmaktadır. Kendisine çalışmalarında başarı diliyor, Allah yar ve yardımcısı olsun, tebrik ediyoruz. Kendisinin yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Rafet Çetinel Balıkesirspor‘un 2. Lig‘e çıkmasında büyük katkı sağladı, efsane başkan olarak kendisini takip ediyoruz. 12 Haziran seçimlerinde kendisine başarılar diliyoruz" dedi.

Kamu-Sen‘deki sıcak karşılamadan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden milletvekili adayı Rafet Çetinel, "Kamu-Sen bizim canımız, kanımız, her şeyimiz" dedi. Rafet Çetinel, "Görev alanı olarak Balıkesir ve Bandırma verildi. Rafet Çetinel olarak ben bütün bölgeyi gezerek destek istiyorum. Bugün de Kamu-Sen‘i ziyaret ettim. Sıcak karşılamadan dolayı hepinize teşekkür ederim. MHP seçim beyannamesini diğer partilerden 1 ay evvel hazırlamıştır, diğer partiler de kopya çekmiştir. Şu andaki iktidar partisi 2023 yılını hedef koymuştur fakat MHP 15 yıl önce dile getirmiş, koalisyon iktidarında meclis kayıtlarına geçirmiş ve 2023 yılını MHP cumhuriyetin 100. yılında Türkiye‘yi lider ülke konumuna getirmek hedefini hem de üç aşamalı olarak hazırlamıştır. Sayın genel başkanımız Doktor Devlet Bahçeli, İlk aşamada ülkenin yapılanması ve toparlanması, ikinci dönemde gelişme ve büyüme, son dönemde ise bölgesinde ve dünyada lider ülke olarak hedef koymuştur. Çalışmalarımız bu süreçte devam etmektedir. Kamu çalışanlarıyla ilgili seçim beyannamemizde verdiğimiz sözleri altına imzamı da atarak Türk milliyetçilerinin sözü olarak takdim ediyorum. Her zaman da bu sözümüzün arkasında olacağız. MHP‘nin verdiği en önemli sözlerden bir tanesi enflasyon oranı üzerinden ülkenin gelişmişliğiyle ilgili milli gelire endeksli özel bir yapı oluşturarak kamu çalışanlarına yapılacak maaş zamlarını bu şekilde yapacak. 9 yıllık sürede maalesef hükümet bunu başaramamıştır. 2002 yılındaki milli gelirin 3 bin dolardan şu anda 10 bin dolara çıktığını söylüyorlar, 4 kişilik bir ailenin yaşadığı haneye 40 bin dolar paranın girdiğini bugüne kadar kimse görmedi. Bunların hepsi hayal, bazı hayaller kağıt üzerinde kalıyor ve gerçekleşmiyor" diye konuştu.

Türkiye Kamu-Sen7e bağlı sendikaların şube başkanlarının da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Kamu-Sen başkanı Mustafa Koç, Türkiye‘de çalışan memurların en büyük sorunlarının sözleşmeli personel meselesi olduğunu hatırlattı. Koç, "Özelleştirmenin özendirilmesiyle yaşanan bir iş güvencesi sorunu var. Sizler meclise gittiğinizde çalışanlarla ilgili problem olduğunda bunları çözmek adına sivil toplum örgütleriyle beraber olmanızı çalışanlarımız adına talep ediyorum. Mecliste çıkan kanunlarla yapılan bir sistem var şu anda, bunun düzeltilmesini istiyoruz" dedi.

MHP Milletvekili Adayı Rafet Çetinel ise seçim beyannamesinde de belirtildiği gibi MHP iktidarında sözleşmeli, 4b, 4c, geçici personel vs. durumların kaldırılacağını bildirdi. Çetinel, "Balıkesirli bir arkadaşınız olarak Allah bize mecliste olmayı nasip ederse her zaman yanınızda ve birlikte olacağım. Balıkesir‘den seçilecek 8 milletvekiliyle hep birlikte Balıkesir‘in yararına yapılacak her şeyde siyasetin üzerinde bu çalışmaların yapılacağının sözünü veriyorum" dedi.

Kaynak: İHA