Büyükataman: Sözleşmeli Ve Taşeron Çalışanlar Kamu Çalışanı Olacak

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, MHP’nin iktidarında 4B, 4C, sözleşmeli ve taşeron işçi statülerinde çalışanların kamu çalışanı statüsüne dönüştürüleceğini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, MHP’nin iktidarında 4B, 4C, sözleşmeli ve taşeron işçi statülerinde çalışanların kamu çalışanı statüsüne dönüştürüleceğini söyledi.

MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ile milletvekili adayları Yavuz Koca ve Levent Çelik, Türkiye Kamu-Sen Bursa Şubesi‘ni ziyaret etti. Büyükataman, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin Bursa’da dün gerçekleştirdiği mitinginin çok iyi geçtiğini dile getirdi. Seçimde Bursa’dan beklentilerinin büyük olduğunu söyleyen Büyükataman, yarın yapacakları basın toplantısı ile miting ile alakalı detaylı bilgi vereceklerini bildirdi.

Türkiye’nin çok hassas bir dönemden geçtiğini aktaran Büyükataman, 12 Haziran’da ortaya konulacak iradenin son derece hayati bir duruma geldiğini anlattı. Büyükataman, 9 yıl boyunca tek başına iktidar emanet edilen AK Parti’nin, ülke gerçeklerinden uzak politikalar yürüttüğünü savundu.

Bu nedenle, 12 Hazirandaki seçimlerde kamu çalışanlarının tercihlerini gözden geçireceğine dikkat çeken Büyükataman, “Bu ülke hepimizin, gidecek başka yerimiz ve gitmeye de niyetimiz yok. 9 yıldır tek başına iktidar olan AK Parti, her konuda olduğu gibi bu dönemde kamu çalışanlarına yönelik tayin ve sürgünlerle ilgili, özellikle Türkiye Kamu Sen üyesi arkadaşlarımıza yönelik uyguladıkları taraflı ve gayri ahlaki yaklaşımlarından dolayı tarihi rekor kırdı.” dedi.

MHP olarak, AK Parti döneminde geçen 9 yılı çok yakından takip ettiklerini ve kamu çalışanlarının muhatap olduğu haksız durumları not ettiklerini anlatan İsmet Büyükataman, “İnşallah 12 Haziran‘da aziz milletimiz MHP’ye tek başına ülke yönetim sorumluluğunu tevdi ettiği takdirde bu haksızlıkları bertaraf edeceğimizden tüm kamu çalışanlarının emin olmasını ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Sözleşmeli kamu çalışanlarının gelecek kaygısı olduğunu anlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı Büyükataman, sözlerini şöyle tamamladı: “Kamu çalışanları değişik statülerde istihdam edilmekte. Bu nedenle içinde bulunduğu durum itibari ile gelecek endişesi taşıyan çok sayıda kamu çalışanı var. MHP iktidarında bu kamu istihdamı süratle gözden geçirilerek 4B, 4C, sözleşmeli ve taşeron işçi statülerine son verilip tamamı kamu çalışanı statüsüne kavuşturulacak. Ayrıca, MHP tek başına iktidar olursa gelir vergisi oranı kademeli olarak yüzde 10 seviyesine kadar indirilecektir.”

Türkiye Kamu Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu ise AK Parti iktidarında kamu çalışanlarının itibarsızlaştırıldığını iddia ederek, 12 Hazirandaki seçimlere çok büyük önem verdiklerini aktardı.