Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı Öztürk Nilüfer‘de

AK Parti Bursa milletvekili adayı Mustafa Öztürk, darbe anayasasının izlerini sildiklerini belirterek, "Şimdi tamamen sivil bir anayasa hazırlayacağız" dedi.

Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı Öztürk Nilüfer‘de
Ömer Raca Camii cemaatiyle sohbet eden Küçük Sanayi Nilüfer Ticaret Merkezi esnafının derdini dinleyen Öztürk, daha sonra Göçmen Konutları‘nda vatandaşlarla bir araya geldi. Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız ve milletvekili adayı Tülin Erkal Kara ile birlikte Fethiye Mahallesi Seçim Ofisi‘nin açılışını da gerçekleştiren Öztürk, AK Parti‘nin 8.5 yıllık icraatını anlatarak, "Ama yetmez, daha yapacak çok işimiz var. Şu anda dünyanın 16. büyük ekonomisiyiz. Hedef ilk 10‘da olmak. Darbe Anayasasının 26 maddesini değiştirdik. Şimdi tamamen sivil bir anayasa hazırlayacağız" diye konuştu.

"SIKILMADIK EL BIRAKMADIK"

Bursa‘da çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadıklarını belirten Mustafa Öztürk, "Yenişehir‘de yaşlı bir amcamız yolumuzu kesti, dedi ki ‘16 yaşındayken, yaşım tutmadığı halde, zorla, dipçikle bana CHP‘ye oy attırdılar‘. Bunların demokrasisi böyle bir demokrasiydi. Böyle bir demokrasiden bugünlere geldik. Türkiye çok kazanımlar sağladı. Açık oy gizli tasnif yapılırdı. Önce bir görelim bunlar renklerini belli etsinler. Sonrasına bakarız zaten. Özgürlüğün, katılımcılığın, sivil toplumun olmadığı bir Türkiye vardı. Bugün geldiğimiz noktaya bakın bir de. Çok şükür. Çok daha iyisi olacak inşallah. Darbe zamanında yapılan anayasanın izlerini siliyoruz. Darbe anayasasının 26 maddesini değiştirdik. Şimdi tamamen sivil bir anayasa hazırlayacağız. Soruyorum, bugün demokrasi diyenlere, o gün neden demokrasiye sahip çıkmadınız. Neden gencecik bir çocuğa dipçikle, zorla oy kullandırdınız. Biz bunları unutmayacağız, milletimize de unutturmayacağız" şeklinde konuştu.

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız da, AK Parti‘nin Türkiye‘nin son 8.5 yılına damgasını vurduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek seçim bürosunun açılışı yapıldı. Öztürk, burada mahalle sakinleri ile bir araya gelerek, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Kaynak: İHA