Mhp Lideri Bahçeli: Başbakan Erdoğan‘ın Kendi Evinden Çıkmaması Lazım

Çanakkale‘de düzenhenen mitingde halka hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sülale devri yaşatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın, kendi evinden çıkmaması gerekir." dedi.

Çanakkale‘de düzenhenen mitingde halka hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sülale devri yaşatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın, kendi evinden çıkmaması gerekir." dedi. Cumhuriyet Meydanı‘ndaki mitingde, “Devletin başına Devlet gelecek” sloganlarıyla kürsüye çıkan Bahçeli, önceki mitinglerinde söylediklerini tekrarladıktan sonra özellikle Erdoğan‘ı ve icraatlarını eleştirdi.

"2002 ile 2009 yılları arasındaki süreçte ne gibi bir hayat seviyesi değişikliği olduğu kendisini gösteriyor zaten." diyerek Başbakan Erdoğan’a göndermede bulunan Bahçeli, "Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi, lale ve sülale devri yaşıyor. Her yönüyle gösterişe yönelmişler, her yönüyle düne kadar söyledikleri hayat ortamından uzaklaşmışlar. Bir eli yağda bir eli balda, ortalığı güllük gülistanlık görmektedirler. Televizyonlara çıktıkları vakit, özellikle yandaş televizyonların desteğiyle sözleşmeli ve beslemeli bazı köşe yazarları ve gazeteciler aracılığıyla danışıklı dövüş içinde Recep Tayyip Erdoğan‘a öyle bir Türkiye tablosu çizdiriyorlar ki o tabloya baktığınız vakit hiç kimsenin şikâyeti olmaması lazım." şeklinde konuştu.



‘ERDOĞAN‘IN KENDİ EVİNDEN ÇIKMAMASI LAZIM‘

Türkiye‘nin yoksullaştığını ve asayiş problemi bulunduğunu iddia eden MHP Lideri Bahçeli, "Yoksulluğun, göçün, asayişsizliğin olduğu Türkiye‘de Sayın Recep Tayyip Erdoğan‘ın, sokakları bırak, meydanları bırak, televizyonları bırak, kendi evinden çıkmaması lazım. Bu kara kendisine yeter ama hâlâ çıkmış, ileri geri konuşuyor. Argo üsluplarla siyasi üslubu yozlaştırıyor, siyaseti kirletiyor, vatandaşı azarlıyor. Kendisine birisi bir şey söylediği zaman sanki büyük bir korkuyla, gece gündüz huzursuz olan bir insanın paniğiyle yanındaki korumalarda da bir panik başlıyor. Birisi ağzını açtığı zaman, linç edilecek bir müdahaleyle karşı karşıya kalıyor. Böyle bir ülke yönetimi olamaz, bunun üçüncü dönemi olamaz. Sayın Erdoğan‘ın ruhsal yapısı ve kimyası, üçüncü dönemda ülkeyi yönetmeye müsait değil." dedi.

Türkiye‘nin en önemli probleminin işsizlik olduğunu dile getiren Devlet Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dokuz yıldan beri işsizliği ortadan kaldırabilecek bir politika uygulanmıyor. Yalnız kendi yandaşlarından kamu kesimine büyük bir yükleme oluyor. Eş dost çocukları iş bulabiliyor ama AKP‘ye oy veren vatandaşın evladı dahi, diğer yoksul vatandaşlarımızın işsiz çocukları gibi bir yuva dahi kuramıyor, bir ekmek parası dahi bulamıyor."

AK Parti‘nin bir yandan MHP‘nin önünü kesmeye çalışarak yoksulluğu istismar ettiğini öne süren Bahçeli, "Yoksulluğu kalıcı kılmak suretiyle kendi lale ve sülale devirlerini devam ettirmek için sömürüyorlar. Ne yolla? Paket uygulamasıyla. Ne yolla? Paket demokrasisiyle." dedi.

MHP Genel Başkanı, şunları kaydetti: "Bunların ‘istikrar sürsün‘den amacı, kendi hanedanlarının, yakınlarının, iç odakların ve dış odakların ekonomik menfaatleri uğruna milletin yoksulluğunun sürmesi. Milletin milli ve manevi değerlerinin sömürülmesi sürsün istiyor. Kısacası Sayın Başbakan, kendisi ve yandaşlarının lale devri, sülale devri sürsün istiyor. Buna dur demek lazımdır."

Kendisini dinleyenler karanfil atan Bahçeli, mitingden sonra Balıkesir‘e hareket etti.