Kanada’Da Toplum Kahramanlarını Türkler Ödüllendirdi

Kanada Çok Kültürlülük Enstitüsü (IDI) Toronto şubesinin Türk Kültür Merkezi’nde düzenlediği ‘Toplum Kahramanları Ödülleri’ töreninde Kanada toplumunun kahraman görevlileri ödüllendirildi.

Kanada’Da Toplum Kahramanlarını Türkler Ödüllendirdi
Kanada Çok Kültürlülük Enstitüsü (IDI) Toronto şubesinin Türk Kültür Merkezi’nde düzenlediği ‘Toplum Kahramanları Ödülleri’ töreninde Kanada toplumunun kahraman görevlileri ödüllendirildi. Toronto’nun yüze yakın üst düzey İtfaiye, EMS (İlk Yardım Teşkilatı) ve Polis teşkilatlarının şefleri, şef yardımcıları, karakol müdürleri, müfettişler ve eşlerinin katıldığı ödül töreninde, IDI-Toronto tarafından üç kategoride; adanmışlık, barış ve çok kültürlülüğe katkı ödülleri sunuldu. York Bölgesinin altı ay önce emekli olan Polis Şefi Armond LaBarge “ömür boyu başarı” ödülünü IDI Toronto’nun yeni müdürü M. Fatih Yegül’ün elinden aldı.

    Türkiye ve Türk insanına duyduğu sevgi ve saygının bu programla daha da pekiştiğini belirten eski York Polis Şefi LaBarge da yaptığı konuşmada, Kanada toplumuna güvenlik, barış ve çok kültürlülük misyonunu sunan ve IDI’ya da bu vizyonu aşılayan Fethullah Gülen’i çok merak ettiğini söyledi. Gülen’i ve Anadolu’da başlattığı Hizmet Haraketi’ni daha iyi tanıyabilmek için Temmuz ayında IDI ile Türkiye’ye 10 günlük geziye gideceğini ifade eden LaBarge, “Bu insan hakları eksenli uluslararası aksiyonun çıktığı ülkeye ve insanına ancak saygı ve sevgi duyulur.” dedi.

    Toronto Polis Departmanı 31. Bölüm‘den Lance Verdoold, Sunnybrook hastanesinde uyuşturucu bağımlılarına gönüllü yardım eden EMS Derneği Başkanı Geoff Macbride ve İtfayeci Adina Kaufmann bu yıl ilk defa verilen IDI toplum kahramanları ödüllerine layık görüldüler. Toronto Polis Vakfı Müdürü Roberto Hausman polis okulunda Türklerin eğitim alabilmeleri için bir kız, bir erkek iki öğrenciye 20 bin Kanada doları tutarında iki burs plaketini IDI Kanada Genel Müdürü Ahmet Tamirci’ye sundu.

    Toronto Polis Şef Yardımcısı Tony Warr, beş yıldır kişisel arkadaşlıklar kurduğu IDI personelinin toplumla gerçek diyalogu gerçekleştirdiğini ve farklı kesimlere ulaşmada benzersiz işler yaptığını dile getirdi. Warr, konuşmasında Türk toplumu üyelerini polis olmaya davet etti. EMS Toronto Şef Yardımcısı Garrie Wright, yılda üç binden fazla acil telefona cevap verip ilk yardıma koşan EMS’ı onurlandırdıkları için IDI’ya teşekkür etti. İtfaiyenin fonksiyonlarını anlatan Toronto İtfaiye Şefi William A. Stewart ise, Türkleri itfaiyeci olarak aralarında görmek istediklerini dile getirdi.

    Eski içişleri bakanlarından, Liberal Parti Milletvekili Monte Kwinter, Türklerin toplumu bir araya getirmede usta olduğunu belirtirken, Toronto’da suç işleme oranının sadece 1,8 olduğunu belirterek, Amerikalıların bu oranı rüyalarında bile göremeyeceğini ortaya attı. Programa katılamayan EMS’in bir ay önce yeni emekli olan Şefi Bruce Farr’a ömür boyu başarı ödülünün daha sonra özel bir törenle takdim edileceği bildirildi.