Gesob Başkanı Küsbeoğlu‘ndan Kredi Kartı Borçlu Olan Esnafa Müjdeli Haber

Gaziantep Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (GESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Küsbeoğlu, esnaf ve sanatkârların kamuya olan borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili sürenin yarın dolduğunu söyledi.

Gaziantep Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (GESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Küsbeoğlu, esnaf ve sanatkârların kamuya olan borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili sürenin yarın dolduğunu söyledi.

    Ömer Küsbeoğlu, yaptığı açıklamada, bankalarla yaptıkları görüşmede kredi kartı borcu olanların borçlarının yeniden yapılandırıldığını belirtti.

    Küsbeoğlu, esnaf ve sanatkârların bankalara olan kredi ve kredi kartı borçlarında önceliğin genel olarak donuk ticari kredi borçlarını kapsadığını ifade etti.

    Esnaf ve sanatkârların aynı bankaya hem kredi hem de kredi kartı borcu bulunması halinde her iki borcun da yapılandırılabileceğini kaydeden Küsbeoğlu, şöyle devam etti: "Ancak, sadece kredi kartı borçları yapılandırma kapsamında bulunmamaktadır. Borç yapılandırmasından sadece esnaf ve sanatkârlarımız yararlanacak. Dolayısıyla, bu protokol kapsamında yapılandırma başvurusunda bulunanlardan esnaf ve sanatkâr siciline kayıtlı olduklarına dair belge istenecektir."

    Yapılandırma kapsamındaki borçların 31 Ekim 2010 tarihi itibariyle protokole imza atan bankalara olan donuk ticari kredileri kapsadığına dikkat çeken Küsbeoğlu, "Bu tarihten sonra donuk hale gelen borçlar yapılandırma kapsamı dışında kalmaktadır. Yapılandırılan borçlar için 36 aya varan vade ile taksitlendirme yapılabilecektir. Bu borçlara uygulanacak faiz oranı ise 18 aya kadar olan vadeler için Merkez Bankası avans faiz oranının 3 puan eksiği, 18 aydan uzun vadeler için Merkez Bankası avans faiz oranı olarak belirlenmiştir.” dedi.

    Küsbeoğlu, protokol imzalayan bankaların ise Akbank, Alternatif Bank, Anadolu Bank, Denizbank, Eurobank Tekfen, Finans Bank, HSBC Bank, Şekerbank, Tekstil Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi bankaları olduğunu vurguladı.

    Borç yapılandırması için başvuruların 27 Mayıs 2011 tarihi itibariyle başladığını, 27 Temmuz 2011 tarihinde sona ereceğini kaydeden Küsbeoğlu, “Esnaf ve sanatkârlarımızın birden fazla bankaya donuk kredi borcunun bulunması halinde her bir bankaya ayrı ayrı başvuruda bulunulması gerekir.” hatırlatmasında bulundu.