Veteriner Sağlık Teknikerleri İş Yetkisi İstiyor

Veteriner Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (VESTED) Kastamonu Temsilcisi Bahattin Tütüncü, meslektaşlarının iş yetkisi istediğini söyledi. Tütüncü, "Biz okulumuzu okuduğumuz derslerini gördüğümüz pratik olarak yaptığımız işlerin yetkilerine sahip olmak istiyoruz." dedi.

Veteriner Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (VESTED) Kastamonu Temsilcisi Bahattin Tütüncü, meslektaşlarının iş yetkisi istediğini söyledi. Tütüncü, "Biz okulumuzu okuduğumuz derslerini gördüğümüz pratik olarak yaptığımız işlerin yetkilerine sahip olmak istiyoruz." dedi.

    Veteriner Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (VESTED) Kastamonu Temsilciliği, teknikerlere iş yetkisi verilmesi gerektiğini dile getirdi. VESTED Kastamonu Temsilcisi Bahattin Tütüncü’nün ev sahipliğinde Akçaabat Restoran’da gerçekleşen birlik ve beraberlik yemeğine Tarım İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Musa Sağlam, VESTED Genel Başkanı Hasan Küçükbabacık, Onursal Başkanı Adnan Korkmaz ve Kastamonu Veteriner Hekimler Odası Başkanı İlhan Uzun katıldı. Toplantıda VESTED Kastamonu Temsilcisi Bahattin Tütüncü’ye ve Veteriner Sağlık Teknisyeni Erdinç Akın’a onur belgesi verildi.

    Yemekte konuşan Tarım İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, veteriner sağlık teknisyenleri ve teknikerlerinin ırk ıslahında ve suni tohumlamada büyük katkı sağladıklarını söyledi. İhsan Emiralioğlu, “Bu arkadaşlarımızın ırk iyileştirmesinde katkıları çok fazla. Bu ilin hayvancılığına katkıları nedeniyle bu arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Derneğin üst düzey yöneticilerinin meslektaşlarının haklarını savunmada ve özlük hakları konusunda Ankara düzeyinde çalışma yaptıklarını biliyoruz. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

    VESTED Genel Başkanı Hasan Küçükbabacık, toplantının önemini vurgulayarak, “Türkiye’deki hayvancılık sorunları ve proje üreten ve fikir üreten bir kuruluşuz. Eğitim aldık, aldığımız eğitimleri sahada uyguluyoruz. Değerli bir meslek erbabıyız. Biz de dernek olarak sizlerin sorunlarını dinleyip Ankara’da yetkililere sunuyoruz. Meslektaşlarımızı bir araya toplayan önemli bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bu dernek olmasaydı belki burada olmayacaktık. Bu tür toplantıların devamını diliyoruz. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu

    VESTED Kastamonu Temsilcisi Bahattin Tütüncü meslektaşlarının yetki istediğini açıkladı. Tütüncü, "Biz okulumuzu okuduğumuz derslerini gördüğümüz pratik olarak yaptığımız işlerin yetkilerini istiyoruz. Mesela kabin açma hakkı, suni tohumlama ve aşılamayı bağımsız olarak açmak istiyoruz. Aşılama ve serumlama uygulama hizmetlerinin ücretlerinin artmasını istiyoruz. Hayvancılık sektörüyle ilgili MYO, fakülte, hayvancılık meslek lisesi mezunlarına hayvancılıkla ilgili işletme kurulmasında teşvik verilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

    VESTED Onursal Başkanı Adnan Korkmaz da söz alarak hayvancılık sorunlarından söz etti.