Mhp Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı: "Devlete Tükürdüğünü Yalattılar"

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, bağımsız adaylarla ilgili Yüksek Seçim Kurulu‘nun (YSK) aldığı ilk kararın iptal ettirildiğini ileri sürerek, "Devlete tükürdüğünü yalattılar" dedi.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, seçim çalışmaları kapsamında parti yöneticileri ile birlikte Akören İlçe Teşkilatı‘nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kalaycı, Yükseköğretime Geçiş Sınavı‘nda (YGS) yaşanan şifreleme iddiasına değindi. Bunun bir skandal olduğunu, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi‘nin (ÖSYM) hatasının kabullenilmek istenmediğini savunan Kalaycı, "YGS ve bazı sınavlarda yaşanan şifreleme olayları bazı gruplara yardım etme adına yapılmıştır. Başbakan ÖSYM‘nin bizimle alakası yok

diyor. Böyle yüzsüzlük olur mu? ÖSYM Başkanı‘nı kim atadı. Siz getirdiniz göreve, sizinle nasıl alakası yok. Şifreleme olayı ortaya çıktığında, ‘İkna oldum, tatmin oldum‘ diyen sizdiniz. Ondan sonra rezilliğin biri bin para. Peş peşe skandallar patladı" dedi.

"DEVLETE TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALATTILAR"

YSK‘nın bazı bağımsız adayların terör suçları nedeniyle adaylığını kabul etmemesinin Anayasal bir karar olduğu, ancak bu kararın baskılarla değiştirildiğini dile getiren MHP Konya Milletvekili Kalaycı, "YSK verdiği kararda haklıydı. Bu kişilerin yani terör suçlularının aday olamayacağı Anayasa‘da var. Bu yasağı kaldırmak için iktidar ve CHP bir oldu. YSK‘ya baskı yaparak kararı geri aldırdılar. YSK devlettir. Devlete tükürdüğünü yalattılar. Terör örgütü PKK uzantılı kişileri yeniden aday gösterebilmek

için önünü açtılar. Bu teröre teslim oldular. Adamlar iş makineleri ile polisimin üzerine yürüdü. Türk bayrağını yakma cüretinde bulundular" şeklinde konuştu.

Kalaycı, Türkiye‘de halkın en önemli sorunun geçim sıkıntısı olduğunu, tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğini, MHP iktidarında herkesim rahat edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA