Bodrum’Daki Öğrencilerin Zehirlenmesinde Kimyasal İlaç Şüphesi

Adana’nın Ceyhan ilçesinden Muğla’nın Bodrum ilçesine staj amacıyla gelen ve yedikleri yemek ve içtikleri alkolden zehirlenerek yaşamını yitirdiği ileri sürülen Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencisi Muhammet İsa Soysal‘ın (17) cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Adana’nın Ceyhan ilçesinden Muğla’nın Bodrum ilçesine staj amacıyla gelen ve yedikleri yemek ve içtikleri alkolden zehirlenerek yaşamını yitirdiği ileri sürülen Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencisi Muhammet İsa Soysal‘ın (17) cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Soysal’ın Adana’dan amcası ve İzmir’den de teyzesinin kızı ve eniştesi Bodrum Devlet Hastanesine geldi. Hastanede İlçe Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ve Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Oğuz Şahin ile bir süre görüşen Soysal’ın ailesinin üzgün oldukları gözlendi. Muhammet İsa Soysal’la birlikte aynı oda da kalan 11 öğrencinin, 9’unun taburcu edildiği kalan iki öğrencinin ise tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. Öğrencilerin konakladığı otel odasında yapılan incelemelerde sinek ilacı gibi kimyasal ilaçtan zehirlendikleri üzerinde duruluyor. Öğrenciler yedikleri yemek ve içtikleri alkolün etkisiyle kokuyu fark edemedikleri ileri sürüldü. Yarın tahlil sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin Adana’ya dönecek. Cumhuriyet Başsavcılığı‘nın olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Oğuz Şahin, Muhammet İsa Soysal’ın kan değerlerinde sıfır alkol değeri çıktığını kaydederek, 11 öğrencinin ise bir kısmında alkollü olduğu bir kısmında ise alkol almadıklarını söyledi. Şahin, İsa Soysal’ın kesin ölüm nedeniyle ilgili araştırılmak üzere cenazesinin İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği bildirdi.

Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir ise konuyla ilgili açıklama yapmayacağını belirterek, konuyu Muğla Valiliği’ne aktardıklarını bildirdi.

Royal Beach Asarlık Otel Müdürü Hasan Güven de staj için gelen öğrencilerden başlarına gelen olayın kendilerini üzdüğünü belirterek, "Öğrenciler, lojmanlarımıza yerleşmişti. Ancak, stajları ertesi gün başlayacağı için otelde yemeğe kalmamışlar. Yemeği dışarıda yemişler, hatta ölen gencin doğum gününü de kutlamışlar. Konuyla ilgili polis ve savcılığa tüm bildiklerimizi anlattık" dedi.

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Adana Ceyhan Biliciler Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin, Bodrum‘daki işletmelerde beceri eğitimi yapmak üzere 2 Mayıs 2011 Pazartesi günü toplam 34 öğrenci, okul müdürü, 1 koordinatör müdür yardımcısı ve Okul Aile Birliğinden 2 veli ile geldikleri bildirildi. Dün gece öğrencilerin Gümbet‘teki bir otelde kendilerine ayrılan yatakhanede uyudukları ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ‘‘Sabah 08.00 civarında öğrencilerde bulantı, kusma ve ateş tespit edilerek Bodrum Devlet Hastanesine kaldırılmış. Öğrencilerden 10. sınıf öğrencisi Muhammet İsa Soysal (17) yatağında vefat etmiş şekilde bulunmuştur. Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, olay bir zehirlenme vaakası olarak görülmekte olup tetkikler devam etmektedir. Halen 2 öğrencinin acil serviste tedavisi sürmektedir.‘‘