Bakan Eroğlu‘na Mhp‘li Belediye Başkanından Destek

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu‘nun seçim çalışmasına katılan MHP‘li Belde Belediye Başkanı, Eroğlu‘nun muhalefet partilerine yönelik eleştirilerine alkış tuttu.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, seçim çalışmalarını memleketi Afyonkarahisar‘da sürdürüyor. Merkeze bağlı beldeleri ziyaret eden Bakan Eroğlu, ilk olarak Gebeceler Beldesi‘ne geldi. burada halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan Eroğlu, konuşma yapmak için bir kamyonun kasasının üzerine çıktı. Eroğlu‘nun beldedeki ziyaretine MHP‘li Belediye Başkanı İbrahim Kazak da katıldı. Eroğlu ile birlikte kamyonun kasasına çıkan MHP‘li Belediye Başkanı Kazak, Bakan Eroğlu‘nun muhaleti eleştirdiği konuşmalarını

alkışladı. Eroğlu, Türkiye‘nin artık AK Parti hükümeti ile birlikte başının dik olduğunu dile getirdi. Türkiye‘nin dünya ülkeleri arasında 26. sıradan 16. sıraya yükseldiğini anlatan Eroğlu, "Paramızdan altı sıfırı da attık, artık paramızın değeri büyük. Ben hatırlıyorum, eskiden Türkiye‘yi dikkate bile almazlardı, köşeye oturturlardı. Ama artık Türkiye‘nin başı dik" diye konuştu.

Okula giden öğrenciler için kitapların ücretsiz olarak dağıtıldığını dile getiren Bakan Eroğlu, artık kitapların yerini elektronik kitapların alacağını söyledi. Minik öğrencilerin sırtlarında ağır çantalar taşımayacaklarını kaydeden Eroğlu, sağlıktaki dönüşüme de dikkat çekti. Eroğlu, artık isteyenin istediği hastanede muayene olabildiğini, istediği eczaneden de ilacını alabildiğini anımsattı.

Muhalefeti eleştiren Bakan Eroğlu, daha önceki hükümetlerin Afyonkarahisar‘da elleri ile işaret edebilecekleri tesisin olmadığını savundu. Eroğlu, "Biz Afyonkarahisar için yaptıklarımızı kitap haline getirdik. Bakın, bunların içerisinde hastanelerden bölünmüş yollara kadar var, hepsi sıra ile yapılıyor. Allah izin verirse Afyonkarahisar‘a hızlı tren gelecek. Zafer Havaalanı‘nın temeli atıldı" diye konuştu. Muhalefeti eleştirmeye devam eden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Afyonkarahisar‘a Sayın Kılıçdaroğlu geldi. Gittiğim yerlerde sordum, ‘Hiç talepte bulundunuz mu? Neden ondan talepte bulunmadınız‘ diye. Öbür taraftan Bahçeli de geldi. ‘Ondan neden talepte bulunmadınız‘ diye sordum. Sonra orada küçük bir kız çocuğu dedi ki, ‘Veysel Amca, onlardan ne talepte bulunalım, yapacak olan sizsiniz.‘ Ben bundan memnuniyet duyuyorum. Elbette bizden talepte bulunacaksınız. Ne isteğiniz varsa, yapmak boynumuzun borcu. Bunların yapılabilmesi için AK Parti‘nin gümbür gümbür,

anayasayı değiştirebilecek bir şekilde iktidara gelmesi gerekiyor. Bizim mutlaka güçlü olmamız gerekir. Türkiye inşallah 2023‘ten önce 10 büyük ekonomi arasına girecek. Destek sizden, hizmet bizden. Muhalefet partilerin liderlerinin burada bir tuğla üzerine tuğla koyacak güçleri yok, yapacaksak biz yapacağız. Dolayısıyla oylarınız heba olmasın."

Eroğlu, daha sonra Gebeceler‘e yapılanları anlattı. Daha sonra Bakan Eroğlu, Milletvekili Ahmet Koca, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve MHP‘li Belediye Başkanı Kazak el kaldırarak poz verdi.

Eroğlu, Gebeceler‘in ardından Susuz ve Çıkrık beldelerini de gezerek burada kendisini bekleyenlere hitap etti.

Kaynak: İHA