Sülmez Doğan: Yeşiller De Bir Türk Bakan Çıkartmalı

Japonya’daki nükleer sızıntının ardından yükselişini hızlandıran Alman Yeşiller Partisi, Bremen eyaletinde büyük çıkış yakaladı.

Japonya’daki nükleer sızıntının ardından yükselişini hızlandıran Alman Yeşiller Partisi, Bremen eyaletinde büyük çıkış yakaladı. Almanya’nın en küçük eyaletinde oylarını yüzde 10 oranında artırmasını değerlendiren Yeşiller Bremen Milletvekili Sülmez Doğan, “Demek ki bizim yaptığımız çalışmalar seçmenler tarafından beğeniliyor ve kabul görüyor. Bu seçimlere ayrıca başta Türkler olmak üzere göçmenler de ilgi gösterdi.Seçme yaşının 16’ya düşmesiyle gençler de seçimlere katıldı.” diye konuştu.

Bremenhaven şehrinde liste başı olarak yarıştığını hatırlatan Sülmez Doğan, “Almanya’da siyasette değişimi yaşanıyor.” dedi. Eyalet hükümetlerinde Hıristiyan Demokratlardan ve Sosyal Demokratlardan Aygül Özkan ve Bilkay Öney gibi iki Türk bakanın bulunduğunu ifade eden Doğan, “Yeşiller partisi de bu geleneğe uymalı ve bir bakan çıkarmalı.” mesajını verdi. Türk kökenlilerin uyum bakanı yapılmasının şart olmadığını belirten Sülmez Doğan, hukuk fakültesi mezunu olduğunu hatırlatarak, “Bana bakanlık teklifi gelse ben daha çok adalet, eğitim ya da aile konularında görev almak isterim. Şu anda Almanya’da hukuk fakültesini okumadan Adalet Bakanlığı yapanlar var.” dedi.

Türk kökenlilerin toplumun her kesiminde temsil edilmesi gerektiğine işaret eden Doğan, “Bunun için biraz da biz çaba sarf etmeliyiz. Almanların artık bize işçi gözüyle bakmasını

engellemeliyiz. Çok sayıda eğitimli gençlerimiz var. Bunların artık görülmesi, bilinmesi gerekir. Aynı şekilde üzerimizdeki cesaretsizliği aşıp her yerde olmak için çaba sarf etmeliyiz.

Toplantılara seminerlere ve daha çok Almanlar tarafından organize edilen katılım sağlanan etkinliklere katılmalıyız.” dedi.