Sanatın Ustatları Gazikent Üniversitesi’Nde Sevenleriyle Buluştu

Gazikent Üniversitesi Tiyatro Kulübü’nün Bahar Şenlikleri kapsamında organize ettiği “Türk Tiyatrosu’nun Dünü ve Bugünü” konulu söyleşi büyük ilgi gördü. Söyleşiye ünlü sanatçılar Tomris Oğuzalp, Semih Sergen ile Yazar Teoman Yazgan katıldı.

Gazikent Üniversitesi Tiyatro Kulübü’nün Bahar Şenlikleri kapsamında organize ettiği “Türk Tiyatrosu’nun Dünü ve Bugünü” konulu söyleşi büyük ilgi gördü. Söyleşiye ünlü sanatçılar Tomris Oğuzalp, Semih Sergen ile Yazar Teoman Yazgan katıldı.

    Hukuk Fakültesi Amfisi’nde gerçekleşen söyleşiye Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Yılmaz Kılınç, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Vekili Ercan Kotan, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emrah Kırıt, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Öztürk, Öğrenci İşleri Müdürü Nigar Doğan, akademisyenler, öğrenciler, sanatseverler katıldı.

    Söyleşide konuşan Semih Sergen, 62 yıldır sanatla iç içe olduğunu ve bundan gurur duyduğunu belirtti. Sergen, “Cumhuriyet’in en genç yıllarından beri önemli sanat dallarının ülkemizde yer alması çok önemlidir. Ankara Devlet Konservatuvarı’nın açılması ile gelişmeye başlayan sanatsal çalışmalarla geleneksel sanat dallarımızla, dünya sanatı bir arada gelişmeye başladı. Sanat evrenseldir. Sanata üniversitelerimizin sahip çıkıyor olması; sanatın, eğitimin ve bilimin gelişmesi için çalışmalar yapılması çok önemlidir. Teoman Yazgan’ın “Örnek Bir Cumhuriyet Kurumu - Devlet Tiyatrosu” adlı eserinde sanat öğretilerine, sanat öğretmenlerine yer vermesi nedeniyle kendisine teşekkür borçluyuz.”

    Yazar Teoman Yazgan ise Devlet Tiyatrosu‘nun kuruluşundan başlayarak 70‘li yıllara kadar uzanan döneminin gizli kalmış yönlerini ortaya çıkardığı yeni kitabı ‘Örnek Bir Cumhuriyet Kurumu - Devlet Tiyatrosu’ adlı kitabı hakkında bilgiler verdi. Kitabında dönemin önemli tiyatro olaylarını, oyunlarını, oyuncularını anlattığını belirtti. Söyleşi boyunca sanatseverler şimdiye kadar hiçbir yerde yayımlanmamış olan ve Teoman Yazgan’ın kitabında yer alan fotoğrafları görme şansına sahip oldular.

Yıllarını sanata adamış bir diğer isim Tomris Oğuzalp ise “Sizlerin karşısında olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Tiyatro bir yaşam şeklidir. Halkla iç içe olmak; onların karşısında sanatımı icra etmek bana büyük haz veriyor.” dedi. Tomris Oğuzalp; Gazikent Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencilerinin ve sanat için çalışan gençlerin her zaman yanında olacağını, onlara destek vereceğini söyledi.

     Aktör, şair, oyun yazarı, yönetmen Semih Sergen’in okuduğu Mevlana’ya ait şiirin ardından Rektör Vekili Mustafa Yılmaz Kılınç ile Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emrah Kırıt ile Gazikent Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencilerinden İsmail Alaparmak tarafından şenlik kapsamında hediyeler takdim edildi. Söyleşi Tiyatro Kulübü öğrencileriyle, sanatçıların toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.