Simav‘da 4,5 Büyüklüğündeki Artçı Sarsıntı Halkı Yine Sokağa Döktü

Kütahya‘nın Simav ilçesinde 19 Mayıs 2011 tarihinde meydana gelen 5,9 büyüklüğünde depremin artçı sarsıntıları devam ediyor.

Kütahya‘nın Simav ilçesinde 19 Mayıs 2011 tarihinde meydana gelen 5,9 büyüklüğünde depremin artçı sarsıntıları devam ediyor. Bugün de saat 10.43‘te, 4,5 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. Yerin 7,9 km. altında meydana gelen deprem sebebiyle halk, kapalı alanlardan dışarıya çıktı. Esnaflar da telaşla dükkanlarından sokağa fırladı. İnsanlar, ikinci bir büyük deprem korkusuyla çadırların önünde veya sokaklarda bekliyor.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre 4,5 büyüklüğünde olan deprem Şaphane, Pazarlar, Hisarcık, Gediz, Kütahya merkez, Manisa Demirci ve bazı çevre illerde de hissedildi. Önceki depremde hasar gören binaların hasarı arttı, bazılarından kiremit ve diğer parçalar düştü.

Bu arada deprem sebebiyle günlerdir çadır kentlerde veya sokakta kendi kurdukları çadırlarda kalanlar tuvaletlerin yetersiz olduğunu, temiz tutulmadığı nıve bulaşık yıkamada sıkıntı yaşadıkları söylüyor.