Mehmet Akif’İn Fotoğrafları İlk Kez Milletvekili Olduğu Burdur‘da Sergilendi

Milli şair Mehmet Akif Ersoy‘un fotoğraf, belge ve tarihi vesikalarına ait koleksiyon ilk kez milletvekili olduğu Burdur’da sergilendi.

Mehmet Akif’İn Fotoğrafları İlk Kez Milletvekili Olduğu Burdur‘da Sergilendi
Milli şair Mehmet Akif Ersoy‘un fotoğraf, belge ve tarihi vesikalarına ait koleksiyon ilk kez milletvekili olduğu Burdur’da sergilendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından Burdur’a gönderilen koleksiyon Mısırlılar Evi’nde Burdurluların ilgisine sunuldu. Vali Süleyman Tapsız‘ın açtığı sergide Akif‘e ait 71 fotoğraf yer alıyor.

Vali Süleyman Tapsız, Burdur için ayrı bir yere sahip olan Mehmet Akif Ersoy’un milli mücadeledeki çalışmalarını Burdur’dan başlattığını, aynı zamanda Biga’dan da milletvekili seçilmiş olmasına rağmen, kendi el yazısıyla Burdur milletvekilliğini tercih ettiğini ifade ettiğini aktardı. Akif‘in Burdur’u TBMM’de temsil etmesinin gurur ve onur verici olduğunu ifade eden Tapsız, "Üniversitemizin ismi de bu Mehmet Akif Ersoy Üniversitesidir. Yeni neslimiz Mehmet Akif Ersoy’u her yönüyle tanısın. Hiç bir zaman hafızamızdan silinmesin, unutulmasın. Biz Mehmet Akif Ersoy’u sadece şair olarak görmüyoruz. Büyük bir ahlak ve erdem abidesi olarak görüyoruz ve büyük bir mütefekkir olarak görüyoruz. O’nu ve düşüncülerini her zaman hatırlamak istiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın göndermiş olduğu Mehmet Akif Ersoy’un bugüne kadar yayınlanmış fotoğraflarından, belgelerden ve tarihi vesikalardan oluşan bir fotoğraf sergisi 1 hafta ziyarete açık olacak.” dedi.

Açılışta konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır da 2011‘in Mehmet Akif Ersoy yılı olarak ilan edildiğini hatırlatarak, açılan serginin O‘nun hatırasının yaşatılması adına önemli bir adım olduğunu vurguladı. Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan koleksiyonun Anadolu’da ilk defa Burdur’da sergilenmendiğini belirten Tanır, "Akif’in hatırası, Akif ve ailesi, Akif’ten kalanlar, İstiklal Marşı‘na ait afiş ve kartpostallar, diğer eserler ve Şair Vesikalar konu başlıklarıyla sınıflandırılan toplan 71 tablo yer almıştır.” şeklinde konuştu.

Serginin açılışına Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Enver Aydın, Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, daire müdürleri ve davetliler katıldı.