Malatya‘da Ambulans İle Tır‘ın Çarpışması

Malatya‘da ambulans ile tır‘ın çarpışması sonucunda meydana gelen trafik kazasında 3 kişi ölürken, 3 sağlık personelinin yaralanması olayında kazanın tır‘ın aniden yola çıkmasıyla meydana geldiği bildirildi.

Kaza Malatya-Sivas Karayolu 25. kilomteris Sütlüce Köyü mevkiinde meydana geldi. Kuluncak ilçesinden Malatya‘ya kalp krizi geçiren hastayı getirmekte olan Rıfat Şekerci yönetimindeki 112 Acil Servis Komutasına bağlı ambulans ile 06 DC 7499 plakalı tır çarpıştı.

Kazada ambulans sürücüsü Rıfat Şekerci, ambulansta bulunan hasta Ali Çelik ve ismi öğrenilemeyen hasta yakını hayatını kaybetti. Ambulansda bulunan doktor Bilgen Tecimer, yardımcı sağlık personeli Levent Yağmur ve yardımcı sağlık personeli Meryem Akman ise yaralandı. Yaralılar Beydağı Devlet Hastanesi‘ne kaldırıldı.

Bu arada, kaza yerine gelen Merkez Şahnahan belediye başkanı Cumali Arıkan, "Bir personelimiz gecikti. bana telefon açtı. Kaza var başkanım gecikti dedi. ben de kaza yerine geldim" dedi.

İl Genel Meclisi üyesi Ramazan Çetin ise, kendisinin de o civarda bulunması nedeniyle kaza yerine geldiğini ifade etti.

Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin de, Beydağı Devlet Hastanesi‘ne yaralananları ziyarate geldi. Zengin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Kaza yerinde 3 ölü var. Üç de yaralı var. Ölenlere Allah‘dan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum"ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA