Kayseri‘de 2011 Mesleki Eğitim Kurslarına 17 Milyon Tl Ayrıldı

İşsizlerin mesleki beceri kazanarak istihdam edilebilmeleri için İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) tarafından açılacak kurslar için 2011 yılında 17 milyon TL harcama yapılacak.

Kayseri‘de 2011 Mesleki Eğitim Kurslarına 17 Milyon Tl Ayrıldı
İşsizlerin mesleki beceri kazanarak istihdam edilebilmeleri için İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) tarafından açılacak kurslar için 2011 yılında 17 milyon TL harcama yapılacak. Bu kurslar için 2010 yılında 15 milyon TL harcandığını belirten İŞKUR Kayseri İl Müdürü Rıfat Çetinkaya, mesleki eğitim kurslarını önemsediklerini ve özellikle genç işsizlerin istihdama katılmasına imkan tanındığını söyledi.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) tarafından yürütülen Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında gerçekleştirilen Sektörde İhtiyaç Duyulan Yönetici Asistanlari (WOMAS) toplantısına katılan İŞKUR Kayseri İl Müdürü Rıfat Çetinkaya, bu tür hibe programlarının da çok önemli olduğunu vurguladı.

Çetinkaya, kadınların istihdam edilebilirliğini artırmak amacıyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı çerçevesinde uygulanan mesleki eğitimler sayesinde işsizlerin mesleki beceriler kazanıp, meslek edinmelerinin sağlandığını kaydetti. Çetinkaya, Womas projesinin de çok iyi gittiğini ve buradan mezun olanların zamanla bir yerlere yerleşeceklerine inandıklarını ifade etti.

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Karaman da kadın istihdamının desteklenmesi amacına hizmet eden bu projenin bir tarafı olmanın kurum olarak kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi. Bir toplumun gelişmesinin, kalkınmasının kadınıyla erkeğiyle hep birlikte çalışma hayatına aktif olarak katılım gerektirdiğini belirten Kahraman, istihdam çalışmalarının Kayseri Sanayi Odası tarafından bundan sonra da destekleneceğini vurguladı.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre Accession-IPA)’nın insan kaynaklarını geliştirme bileşeni kapsamında, kadınların istihdam edilebilirliğini artırmak amacıyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı geliştirildi.

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, İŞKUR Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından izleniyor. Hibe programının toplam bütçesi 13 milyon 700 bin euro. Bu tutarın 2 milyon 55 bin eurosu Türkiye Cumhuriyeti, 11 milyon 645 bin euro‘su ise Avrupa Birliği katkısıyla gerçekleştiriliyor.

Sektörde İhtiyaç Duyulan Yönetici Asistanlari (WOMAS) projesini Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında Kayseri Sanayi Odası tarafından yürütülüyor. Projenin toplam bütçesi 147 bin 667 euro. Bu tutarın 14 bin 796 euro‘luk kısmı Kayseri Sanayi Odası’nın eş finansman katkısıyla gerçekleştiriliyor.