Bağlar Belediyesi Iraklı Basketçileri Misafir Etti

Diyarbakır merkez Bağlar ilçe Belediyesi Spor Kulübü‘ne gelen Erbilli Milli Basketbolcuları ve spor kafilesi ile Bağlar Belediyesi Erkek Basketbol Takımı arasında dostluk maçı oynandı.

Bağlar Belediyesi Iraklı Basketçileri Misafir Etti
Maç Öncesinde Iraklı yöneticilere ve basketbolculara çeşitli hediyeler verildi. Bağlar Belediyesi küçük kızlar basketbol oyuncuları toplu olarak basket gösterisi yaptı. Iraklı basketbolcular salonda çalan müziğin ritmine dayanamayıp hep birlikte halay oynadı. Basketbol maçı öncesinde Bağlar Belediyesi Başkanı Yüksel Baran yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin iki ülke arasında daha fazla gerçekleşmesi gerektiğini söyledi. Gelen kulübün aslında misafir olmadığını belirten Baran, Diyarbakır‘ın onların da

kenti olduğunu ifade etti. Erbil Basketbol Federasyonu Başkanı Talaat Maaroof Perdaw ise, Bağlar Spor Kulübü‘nün kendilerini ağırladıklarından dolayı memnun olduklarını ve bugünkü maçın ileriki zamanlar için dostluklarını pekiştireceklerini söyledi. Perdaw, kendilerini şu anda ülkelerinde zannettiklerini de sözlerine ekledi.

Maçı, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Kerkük Basketbol Federasyonu Başkan, Hüsamaldeen Rashed Khorshee, Erbil Basketbol Federasyonu Başkanı Talaat Maaroof Perdaw, Süleymaniye Basketbol Federasyonu Başkanı Sherzad Mohammed Hasan beraber tribünlerden izledi.

Kaynak: İHA