Shçek Genel Müdürü Barış:Türkiye‘de 310 Bin Engelli Ailesi 570 Lira Maaş Alıyor

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu(SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış, Türkiye genelinde özürlü aylığı olarak 570 lira para alan 310 bin ailenin bulunduğunu belirterek, yaptıkları engelsiz yaşam merkezlerinde de engellilerin insanca yaşayabileceğini söyledi.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu(SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış, Türkiye genelinde özürlü aylığı olarak 570 lira para alan 310 bin ailenin bulunduğunu belirterek, yaptıkları engelsiz yaşam merkezlerinde de engellilerin insanca yaşayabileceğini söyledi.

Denizli’nin Göveçlik Mahallesi‘nde 22 bin 196 metre kare alan üzerine yaklaşık 2 milyon lira harcanarak kurulacak ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Osman Zolan, SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, eski Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, alanda inşaat çalışmaları tamamlandığında engelli ve korumaya muhtaç bireylerin kalabileceği müstakil evlerin olacağını ve her evde 12 engellinin yaşayacağını söyledi.

Başkan Zolan’da belediye olarak engelli ve özürlüler için tüm imkânları kullandıklarını, engelsiz yaşam merkezinin yerinin tahsisi ile ilgili çalışmanın da kendileri tarafından yürütüldüğünü belirtti.

SHÇEK Genel Müdürü Barış da kurumlarının bütçesinin 121 milyon liradan 3 milyar 274 milyon liraya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da talimatlarıyla yükseltildiğini, yapacakları tüm çalışmalarda hiçbir zaman para sorunu yaşamadıklarını vurguladı. Barış, “Maliye Bakanlığı ile arası en iyi kurumların başında biz geliyoruz. Ne zaman para istesek anında alıyoruz. Özürlülerimiz ve engellilerimiz için ülkemizin dört bir yanında projeler üretiyoruz. Engelsiz yaşam merkezlerimizde mantar gibi tüm illerimizde yapılmaya başlandı. Sosyal devlet anlayışımız gereği evinde özürlü engelli çocuğu bulunan veya bu çocuklara bakanlara ayda 570 lira para veriyoruz. Evde ikinci hatta üçüncü özürlü çocuğu bulunana da özürlü sayısınca para veriyoruz. Türkiye genelinde özürlü aylığı olarak 570 lira para alan 310 bin ailemiz bulunuyor. Yaptığımız çalışmalarla ülkemizde 8,5milyon engellimizin bulunduğunu da tespit ettik. Yapılacak merkezde engellilerimiz insanca yaşayabilecekler. Bu alan içerisinde oluşturulacak 5 evde de spastik engelli çocuklarımız kalacak." dedi.

İNŞAAT 1 YILDA TAMAMLANACAK

Engelliler için yapılan çalışmalarla ‘Sosyal Devlet’ anlayışının kağıt üzerinden çıkarak gerçeğe dönüştüğünü dile getiren Vali Erkmen ise, “Denizlimizin yıllardır özlemini çektiği merkezine kavuşuyor. Buradaki inşaatımız 1 yılda tamamlanacak. Her biri 248 metre kare alana oturacak önü bahçeli müstakil evlerimizde toplam 60 engellimiz kalabilecek. Denizli’de bulunan huzurevimizi belediyemiz tarafından yenilendi. Çocuk yuvamızın tadilatı yapıldı, arka bölümde ise ‘Sevgi Evimiz’ yapılacak. Göveçlik Mahallemizde de ‘Engelsiz Yaşam Merkezimiz’ olacak. Evinde engelli çocuğu bulunan ailelerimiz çocuklarının bakımını yapmakta zorlandığında bu merkezimizden faydalanabilecek. Anne veya babaları ölmüş engelli ve özürlülerimiz burada bakım altında olacak. Bu merkez sayesinde en önemlisi engelli çocuğu olan aileler anne ve babalar olarak biz öldükten sonra çocuğumuz ne olacak diye düşünmeyecek. Merkezimiz onlara kusursuz hizmet verecek” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından merkezin temeli atıldı. Hazine arazisinden ayrılan 22 bin 196 metre kare alan üzerine yaklaşık 2 milyon lira harcanarak bir yılda yapılacak merkezde 12’şer kişilik her biri 248 metrekare büyüklüğünde bahçeli müstakil ve merdivensiz 5 ev ve bir idari bina olacak.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temeli Vali Erkmen, Başkan Zolan, SHÇEK Genel Müdürü Barış ve diğer protokol üyeleri tarafından atıldı.