Meral: Türkiye’Nin İtibarının Bu Kadar Yüksek Olduğu Dönemleri Hiç Yaşamamıştık

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyon(TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Türkiye’nin son yıllarda çok önemli bir atılım içerisinde olduğunu belirterek, "Yaklaşık 31 yıldır iş dünyasının içerisindeyiz, Türkiye’mizin itibarının, imajının bu kadar yüksek olduğu dönemleri hiç yaşamamıştık." dedi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyon(TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Türkiye’nin son yıllarda çok önemli bir atılım içerisinde olduğunu belirterek, "Yaklaşık 31 yıldır iş dünyasının içerisindeyiz, Türkiye’mizin itibarının, imajının bu kadar yüksek olduğu dönemleri hiç yaşamamıştık." dedi.

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu(KASİF)’nca yürütülen ‘TR-83 ve TR-90 Bölgelerinde Kayıtlı İstihdamın Teşviki‘ projesi kapsamında, Trabzon Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) ev sahipliğin düzenlenen ‘Karadeniz Ticaret Zirvesi’ başladı. Trabzon Dünya Ticaret Merkezi‘nde başlayan zirvenin açılış törenine Vali Yardımcısı Aziz Mercan, Milletvekili Mustafa Cumur, Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, TUSKON Başkanı Rızanur Meral, KASİF Başkanı Osman Reis, KARGİD Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ahmet Sarı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda işadamı katıldı.

TUSKON Başkanı Meral, burada yaptığı konuşmada, bu tür organizasyonların Türkiye’nin dış ticaret açığının azaltılması, bölgenin kendi içerisindeki ticaretin artması ve firmaların ürünlerini tanıtması noktasında çok önemli bir faaliyet olduğunu belirtti. Türkiye’nin son yıllarda çok önemli bir atılım içerisinde olduğunu anlatan Meral, "Yaklaşık 31 yıldır iş dünyasının içerisindeyiz ve yurt dışına gidip gelirken Türkiye’mizin itibarının, imajının bu kadar yüksek olduğu dönemleri hiç yaşamamıştık. Bunda sivil toplum kuruluşlarının bu tür faaliyetlerinin ve devletimizin vermiş olduğu desteğin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ve bu çalışmaların Türkiye’nin yakalamış olduğu çıkış trendinin devamına katkısı olacağına inanıyorum." dedi. Meral, bu büyüme ve gelişmeden Karadeniz Bölgesi’nin de kendine düşen payı alacağına söyledi. Meral, bu şekilde de Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşacağını inandığını sözlerine ekledi.

KASİF Başkanı Osman Reis de zirve ile Karadeniz Bölgesi‘ndeki KOBİ‘lerin ekonomik olarak güçlenmesine, üretim ve istihdam kapasitelerinin artmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. KARGİD Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş da, zirvenin KOBİ’lerin yeni müşteriler bulmasına ve yeni istihdamlar sağlanmasına imkan tanıyacağına olan inancını belirtti. Konuşmaların ardından kurdale kesilerek zirvenin açılışı gerçekleştirildi ve stantlar gezildi. 29 Mayıs‘a kadar devam edecek alan Karadeniz Ticaret Zirvesi’nde Amasya, Çorum, Samsun, Tokat, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Trabzon illerinde 150 firma açtıkları stantlarda ürünlerini sergiliyor. 2 binin üzerinde ikili iş görüşmesi yapılması planlanan zirveye 3 bini işadamı olmak üzere 10 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor.