Başkan Ergün Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından muhtarlara verilen kahvaltıya Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı.

Başkan Ergün Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu
MHP Manisa Teşkilatı‘nın Sultan Kafe’de düzenlediği kahvaltıya Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 23. Dönem MHP Manisa Milletvekilleri Mustafa Enöz, Erkan Akçay, 24. Dönem MHP Manisa Milletvekili Adayları Sümer Oral, Ersoy Arslan, Hüseyin Tanrısevsin, MHP İl Başkanı Uğur Üncü, MHP Merkez İlçe Başkanı Tamer Akkal, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, parti temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bugüne kadar Manisa’da en yüksek oyu alan başkan olmanın hazzını yaşadığını, göreve geldiklerinde Manisa Belediyesi’nin hesap verebilir, açık şeffaf ve adaletli bir şekilde yönetileceğinin sözünü verdiklerini ve bugüne kadar her şeyi Manisalılarla paylaştıklarını belirtti. Göreve geldiklerinde ilk 1 yıl kendilerinden çok fazla şey beklenilmemesi gerektiğini söylediklerini hatırlatan Başkan Ergün, “Her şeyden önce bizden önce belediye başkanlığı yapmış herkese emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ancak her yiğidin bir yoğurt yiyiş şekli var. Bir önceki dönemden yüksek borçlu belediyeyi devraldık. 1 yıl süre içerisinde artık Manisa Belediyesi, kendi ayakları üzerinde durup yürümekten koşmaya geçti ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok yakında Manisa’nın bir şantiye haline geleceğini söyledik.” dedi.

Manisa’da 45 mahallede çalışma yürüttüklerini hatırlatan Başkan Ergün, kalan 12 mahallede çalışma başlamaması ile ilgili şunları söyledi: “Manisa’da 45 mahallede çalışmaların bir kısmı tamamlandı, bir kısmı sürüyor. Birkaç ay içersinde de yeni mahalleleri düzenleyeceğiz. 57 mahalle olan Manisa’da öncelikli olarak belirlediğimiz altyapı çalışmaları sonucu yaşanan asfalt ve kaldırım eksikliği, yağmur suyu drenaj ve kanalizasyon sorunları yaşayan mahallelerimizde çalışmalara başladık. Bazı mahallelere doğalgaz ve TEDAŞ’ın altyapı çalışmalarında dolayı o mahallelere giremedik ancak önümüzdeki dönemde o mahallelerde hizmete girişilecek”

Asfalta ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan Başkan Ergün; “Hesabı doğru yaptık, gelir gider dengesini düzgün şekilde programladık ve çalışmalara başladık. Paralar şu an havuza dolmaya başladı. Sadece yeşil kuşak ve kaldırım çalışmaları değil, insanların boş zamanlarını geçirebileceği sosyal alanlar yaptık. Şehrin girişleri farklı bir hale geldi. Hale giden Gediz yolu, İzmir Caddesi, Uzunyol Caddesi bambaşka bir görünüşe kavuştu. Malta Parkı’nı da bir aya kadar açacağız. Manisa Belediyesi’nin bugüne kadar asfalt rekoru 140 bin ton. Biz girdiğimiz çalışmalarda Manisa’yı artık her şeyiyle düzeltmek istedik. Asfaltlamada ilk hedefimiz 200 bin ton. Şuanda 40 bin ton asfaltı geçtik. Halihazırda çalışmalarımız devam ediyor. Üçüncü asfaltlama makinesinin de parasını yatırdık ancak DMO bize makineyi göndermiyor, bunu da anlamış değilim. Bu yıl Kasım ayına kadar hedefimiz 250 bin ton asfalt dökmek. Girmediğimiz mahalle, sokak kalmasın ve her sokağa hizmet götürelim düşüncesindeyiz” diye konuştu.

"EN İYİSİNİ MANİSA‘YA VERME NİYETİNDEYİZ"

Yakın zamanda Ulucami’nin etrafını açıp seyir terası haline getireceklerini de anlatan Başkan Ergün; “Görev süremizde 3 milyon TL kamulaştırma yaptık. Herkese hakkını veriyoruz ancak bazıları mahkemeye gidiyor. Mahkeme yerlere bizim verdiğimizden daha az paha biçiyor. Ulucami’nin etrafında da kamulaştırma çalışmalarına başladık. Orayı Manisalıların çıkıp Manisa’yı izleyebileceği bir yer haline getireceğiz. Manisa için büyük proje hazırlıklarımız devam ediyor. Önümüzdeki aylarda bunların startını vereceğiz. Cumhuriyet Meydanı, Yeni Otogar, Çanakkale Şehitliği gibi projelerimizi arka arkaya yapmaya başlayacağız. Elimizden gelen imkanlarla en iyisini, en güzelini Manisa’ya verme niyetindeyiz” dedi.

Çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Başkan Ergün şunları söyledi: “Önümüzdeki 3 yılda sıkıntıları çözme gayretinde olacağız. Yapılan işlerden Manisalının duyduğu memnuniyeti benim dile getirmeme gerek yok, herkes bunu duyuyor. Belediye olarak hizmetin girmeyeceği mahalle değil sokak dahi bırakmayacağız. Eksikler neyse hepsini tamamlayacağız. Bundan sonra 15 gün sonra yapılacak seçimlerde de bana verilen desteğin aynısını vereceğinizden kuşkum yok.”

Başkan Ergün’ün ardından MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ve Maliye eski Bakanı ve MHP Manisa 1. Sıra Milletvekili Adayı Sümer Oral da birer konuşma yaparak, muhtarların demokrasinin temel taşları olduğunu vurguladılar. Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “Bizler de 23. dönem MHP milletvekilleri olarak muhtarların sorunlarına son derece duyarlı olduğumuzu ve bu duyarlılığımızı meclis faaliyetlerinde yerine getirdik” dedi.

Kaynak: İHA