Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisi Hizmete Açıldı

Şehitkamil Göllüce Mahallesi‘nde yapımı biten Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Şehitkamil Göllüce Mahallesi‘nde yapımı biten Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İlçede 41. sosyal tesisi olarak hizmete giren tesisin resmi açılış törenine Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Milletvekili Adayı Nejat Koçer, Derya Bakbak, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Memik Terlemez, il genel meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Göllüce Mahallesi‘nde yaptığımız araştırmalar sonucunda ve mahalle muhtarımızdan gelen istek üzerine yapılmasını uygun gördüğümüz Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisi‘ni çok kısa bir zamanda mahalle halkının hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şehitkamil Belediyesi olarak sosyal tesislerimizdeki standartları yükseltmeye devam ediyoruz.” dedi.

    El beceri kurslarından daha çok eğitime yönelik faaliyetlere ağırlık verdiklerini işaret eden Fadıloğlu, şunları söyledi: “Bugün burada açılışını yaptığımız Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisi 990 metre kare kapalı alan üzerinde yer alıyor. İçinde bay ve bayanlar için taziye evi, anne merkezi ve öğrenciler için etüt salonları bulunuyor. Buradaki amacımız SBS hazırlık sefasında çocukların eğitimine destek verebilmek. Okuma yazma bilmeyen annelerimizin okuma yazma öğrenmelerini sağlamak ve aynı zamanda da anneleri eğitim görürken çocuklarını eğitmek. Eğitim, Milli Eğitimin işi deyip bir kenara çekilmiyoruz. Biz de taşın altına elimizi sokuyoruz. Biz bu faaliyetlerimizde insanı ve eğitimi ön plana çıkaracak şekilde çalışıyoruz.

Göllüce’de daha önce İnayet Topcuoğlu Tıp Merkezi’nin altında sadece erkeklere ait taziye evi vardı. Rutubetten oturulacak durumda değildi. Sizlerde takip ediyorsunuz. Hemen hemen her gün bir sosyal tesisimiz açılışım var. Biz göreve geldiğimizde bir söylemimiz vardı projelendirme süremiz biraz uzun olacak ama imalat sefamız kısa olacak. Maksimum teslim süresi 90 gündür. Açılışını yaptığımız bu tesislerimizin hepsi doğal gazla ısınmaktadır. Sosyal tesis bakımından zengin bir ilçeyiz. Ama yeterli değil görev süremizce elimizden geldiği kadar ihtiyacı olan Mahallelerimize Sosyal tesis yapacağız. Bu projede emeği geçen ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.”

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ise “Son günlerde güzel bir memnuniyeti hep birlikte yaşıyoruz. Her mahalleye mutlaka bir taziyeevi lazım. Ama benim memnun olduğum diğer bir husus ise eğitime verilen önem. Eğitim sadece okullarda işlenen bir konu değildir. Bugün Şehitkamil Belediyemizde bugün ve dün açtığımız sosyal tesislerde bunu en iyi şekilde anlatıyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.