Ak Parti Milletvekili Erdoğan‘dan Chp‘ye İlhan Cihaner Tepkisi

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, İrticayla Mücadele Eylem Planı davasında gizli tanığın, CHP Denizli milletvekili adayı İlhan Cihaner‘le ilgili ifadesinden irkildiğini, üzüldüğünü ve şaşırdığını söyledi.

Ak Parti Milletvekili Erdoğan‘dan Chp‘ye İlhan Cihaner Tepkisi
AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti‘nde bir basın toplantısı düzenledi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülen İrticayla Mücadele Eylem Planı davasında ifade veren Efe kod adlı gizli tanığın ifadelerinin gündemde olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu: "Bu tanığın ifadesinde ismi geçen şahıslardan biri CHP‘nin Denizli kontenjan adayı İlhan Cihaner. Ben konuyla ilgili haberleri izledikten ve gazete manşetlerini gördükten sonra, Sayın Cihanerle ilgili

tanık ifadesinin, ki iddianamede de ismi geçiyor, irkilmemek mümkün değil. 9 yıl Denizli milletvekilliği yapmış, bugüne kadar da Denizli için çalışan bir milletvekili olarak çok üzüldüğünü, şaşırdığımı ifade etmek istiyorum."

Her kamu görevlisinin olduğu gibi, savcıların da görevlerinin yasalarla belirlendiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Bir savcının nasıl oluyor da ortamı germek, insanları sokağa dökmek gibi suç olan darbe planı toplantılarına katılıyor? Başta Başbakan ve bakanlarla ilgili kanunsuz dinlemelerden, terör eylemlerinin artırılmasına kadar pek çok suçlamayla karşı karşıya olan bir kişi nasıl oluyor da Denizli saflarında milletvekili adayı olarak yer bulabiliyor? Bu sadece ben değil, konuştuğum çok sayıda

CHP‘linin de şaşırdığını ifade etmek istiyorum"

Aday belirlemenin her partinin kendi iç meselesi olduğunu ama şunu sormanın da kendilerinin hakkı olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP Denizli milletvekili adayı belirlerken acaba ikinci sıraya sayın Cihaner gibi, suçlu suçsuz ayrı konu, ben suçluluk üzerinde durmuyorum. Şu anda iddianamelerde adı geçmektedir. Bugün basında yer alan haberler ciddi soru işaretleri oluşturmaktadır. Acaba yerine uygun bir isim bulamadı mı? Yok mu CHP içerisinde ikinci sırada yer alacak bir kişi? Bunu

kendi kendime soruyorum, her vatandaşın da sorduğunu düşünüyorum. Denizli‘de sicili temiz bir aday bulamadı mı? Ergenekon Örgütü iddianamesinde adı geçen bir aday göstermesinin sebebi nedir? Yoksa Denizli halkının demokrasi anlayışından şüphe mi ediyor? Eğer şüphe ediliyorsa, bilinmelidir ki Denizli şüphelileri koruma sağlayan bir şehir değildir. Bir aklama, paklama yeri hiç değildir. Bu şüpheyi, böyle bir suçlamayı siyaset taşımaz diye düşünüyorum. Denizli halkı ise hiç taşımaz."

CHP‘ye oy vermiş pek çok seçmenin de bu üzüntüyü aynen paylaştığına inandığını belirten Mehmet Salih Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Bu insanlarımızın demokrasiye olan inanç ve bağlılığını test ediyor olabiliyorlar. Ancak halkımız, siyaset kurumuna güveni sarsan, demokrasi ve hukuk dışı eylemlere kalkışanlara sandıkta gerekli cevabı vermesini de bilir."

Son sözün söylendiği yerin sandık olduğunu, 12 Haziran seçimlerinin bu açıdan siyasi partilerin finali olduğunu belirten AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, "Bu finalde son sözü halk söyleyecek ve noktayı milletimiz koyacaktır" dedi.

Kaynak: İHA